mandag 3. desember 2007

Gårsdagen...

...var første søndag i advent, ja. Men viktigst her hos oss var feiring av ettårsdagen til lille barnebarnet. Vi fikk det ærefulle oppdraget å være vertskap.

Vi hadde altså bestilt Amerikapakke med blandt annet ballonger, matchende lys, prinsessekrone, smekke, bestikk og asjetter. Vi bestilte også matchende kake fra baker Thoen med bilde av bursdagsbarnet på - og bakte selv oreokake:

1 pk Philadelphia naturell
1 pk kremfløte (hmmm... Lurer på om jeg brukte nesten 4 dl..?)
2,5 dl melis
450 g oreo cookies (jeg brukte tre pakker)
100 g smeltet smør
2,5 ss sukker
1 pose sjokolademousse
melk til sjokolademoussen

Legg 100 g av oreokjeksene for seg i seg i ei skål og brekk de opp i småbiter. Putt resten av kjeksene i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form (24 cm).
Bland kremost og melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker og rør omtrent halvparten av den stivpiskete kremen forsiktig inn i den ferdige ostemassen (tror jeg skal prøve meg også
med noen dråper sitron her neste gang). Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i 30 minutter.Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen, og rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett den i kjøleskap i ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler, smeltet sjokolade eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus. Kaken blir aller best om den får stå til neste dag før den løsnes fra formen.

Om den smakte....? Spør denne salige engelen her. Himmelsk......

Stua i går kveld. Gjestene har dratt, lysene i ferd med å brenne ned - og bestefar og bestemor var slitne etter en veldig fin dag med familie, deilig spekemat, kaker og mye moro.


Og så har jeg vært på tjuvferd igjen.......Atter en gang er det Thalia som har inspirert meg med sine flotte kremmerhus. Denne gangen var materialet bølgepapp. Jeg rota nedi returpapiret, og jammen lå det ikke en flik der. Joda - det var kronglete å få til (jeg brukte sågar stiftemaskin i toppen), men som inspirasjonskilden selv sier: "Alt går."

Spilte nostalgisk julemusikk mens jeg holdt på, og var med ett tilbake ved barndommens juleverkstedsbord. Måtte bare lage slik en flettekurv som jeg ikke har sett på mange år - og som jeg var så utrolig stolt av første gang jeg fikk til med små barnefingre. Kurven henger på kjøkkenet - og kanskje får jeg den med i et annet innlegg - mens kremmerhuset havnet her, sammen med en krans jeg tidligere har vist.


Er visst litt av en nattblogger, jeg - med innlegg i de sene timer. Koselig det - mens vi sitter her med hver vår adventsgløgg. Og nå tenkte jeg meg ut på en aldri så liten runde hos dere, før sengen og godnatt....


***

10 kommentarer:

elin1976 sa...

Ha ha ha ha jeg må le for hver gang jeg er på Peppes så går denne kaken ned på høykant. Har funnet ut at Mega selger kjeksene. Du vet at denne kaken er Spansk? Den er det å helt vanlig derssert i innlandet i Spania. ME LOVE:o)

Hulda sa...

Så mye fint du viser! Jeg syns kremmerhuset og det bretta hjertet var så fint. Skikkelig fint du har ordna adventstaken også. :)

RedRobin sa...

Hei! Så masse koselige bilder hos deg :o)

Ha en fin uke!

MOONLOVER´S sa...

tårtan såg ju riktigt god ut!jo tofflorna e lite små söt=) vilken fin blogg du har!! ha en underbar dag.

Lille meg sa...

Hei! Tusen takk for besøket på min blogg!
Så mye fint du viser fram!
Og den kaka er til å få vann i munnen av....
Ha en koselig førjulstid!

Marie sa...

Nydelege bilete og koseleg innlegg! Kaka ser kjempegod ut! Ser ut som om familien har hatt ei fin feiring! Gratulerer til fødselsdagsbarnet!

Ha det fint :)

filuri sa...

Så koselig å få ha bursdagsselskap for barnebarn. Kjennes som om man har mer tid å forberede da... Ja, det er vel noen år til det da! Kjempesöte julesaker, hadde nesten glemt de der hjertene. Må visst sette meg ned med barna i kveld!
Adventsklemmer fra Filuri

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei igjen... ummmm, den kaken skal jeg jammen kopiere til jul;))
Det er så veldig gøy at du kan hente inspirasjon inne hos meg, gleder meg! Å kremmerhusene og kurven ble kjempefine! Den lille prinsessa gleder og koser seg stort... Er det noe bedre!!! Ha en flott kveld min venn!

Lene sa...

hei hei!
oreokake e dessverre ikke nokka førr meg, e ikke så begeistra før hverken oreo eller sjokolade, men vet at d e mange som elske den :o)
fint kremmerhus og flettekurv.. ska se om æ kan lære 3åringen min d en dag...
:o)
iskaldt her idag...

klem fra meg i nord

HildeS. sa...

Gratulera med ettåringen, og så søt ho var:o)
Så fint du hadde pynta til henne, skikkeleg søtt.
den kaka har eg ikkje smaka, men den såg veldig god ut, så den må prøvast:o)