lørdag 8. desember 2007

Det...


...blinker hos meg, ja - men det har altså aldri blinket som i youtube linken i innlegget under. Jeg skjønner at jeg har skremt noen bort fra bloggen min på livstid, men det er nok ikke mitt hus, hehe.Her glitrer det i gårsdagens "måtte-bare-ha". Christiania Belysning selger disse telyskremmerhusene for bare 49,- kroner (!). Jeg hang opp to i englekransen min, og pakker inn de resterende i julepresang til noen jeg er glad i. Min mann mente at de måtte jo egne seg utmerket til krumkakebaking...
Men det ble ikke krumkaker her i dag. Derimot rundstykker, og jeg liker denne oppskriften veldig godt. Apropos rundstykker, så er jeg fæl til å vri om ordet til rondschtukker. Hehe - som følge av en liten historie fra slutten av åttitallet:

En polakk hadde slått seg til og gjorde bra business av et gatekjøkken i den lille sørlandsbyen jeg den gangen bodde i. Han hadde ordnet seg løpegutt, og en dag sendte han denne løpegutten av gårde med en hundrelapp (noe mer verdt dengang enn nå). "Ordne meg rondschtukker for denne", var beskjeden løpegutten fikk før han sprang avgårde til bakeren. "Nei, men i h#"@&¤..!!", utbrøt polakken da løpegutten var tilbake med rykende ferskt bakverk - "Jeg ba om kroneschtukker - ikke rondschtukker, gutt...."

Stakkars løpegutt, ja. Men nå er det jeg som må løpe. Pinnekjøttkallas hos min manns søster i kveld, og trippel bursdagsfeiring hos moder`n i morgen.

Ha en fin adventshelg.

***

19 kommentarer:

Lene sa...

hihi... ikke lett når man ikke snakke rent :)
e så letta over at ikke va hos deg di lysan :) hadde nok lista meg ut natterstid og kutta strømmen ja :)
vi har laga pepperkakehus idag vi :) ble bra syns vi sjøl ihvertfall :)

klem

MOONLOVER´S sa...

vad gott brödet såg ut, och dina björk tomtar var ju för underbart söta! ha en trevlig kväll. kram från sverige=)

HildeS. sa...

Hehe, det var ei morosam historie:O)
Rundstykkene dine såg kjempegoe ut, så dei skal eg prøve snarast.
Søte kremmerhus du har kjøpt deg.
Kos deg i kveld, og resten av helga.

mimmi sa...

Hei du og god kveld i stuen.

Så stas og klikke seg inn her og få se masse nye innlegg. Du tar som jeg har sagt før u t r o l i g fine bilder, må være et skikkelig kamera du har?!
Gunda er superkul, krukkene var nydelige, så lekkert og ha alt i sånne. Og stubbefamilien falt jeg pladask for. Skulle gjerne hatt ei lita slekt ute på trappa her også. Også så gøy når du har laget de selv, og for mange år siden..

Himmel og hav for et julepyntet hus. Og jeg som støtt og stadig er inne på YouTube, har ikke sett dette før. Vittig, men stakkars naboer. Jeg har familie i Stavanger så opp i gjennom har vi kjørt veien hjemmefra her i Kristiansand og til Stvanger, og da kjører vi jo innom denne lille bygda Kvinesdal. (Håper ikke jeg fornærmer noen derfra nå, men ) der er det jo temmelig amerikanisert etter båtene som kom inn og ble for mange år siden. I tillegg til at annenhver person heter Steven eller Stanley, er det vel ikke mer enn ett hus uten reinsdyr m slede og alt mulig annet stæsj ute i hagene, for ikke å glemme takene. Men er jo litt gøy at noe gidder spør du meg :)!
Ha en fin lørdagskveld og nyt pinnekjøttet, mmm...
Heldige de som får slike kremmerhus i gave, nydelige var de :)

Linda

Thalia`s-sjelerom sa...

Så nydelige de kremmerhusene var!! nybakt...umm. Jeg holder på å bake julebrød, etter en oppskrift min mor alltid bakte i min barndoms jul! Det dufter av anis, nellik og alle gode juledufter;)) Ønsker deg en flott advends-søndag!

Helene S sa...

Heisann, er opptaket på You tube fra Kvinesdal?
Bor her, men har aldri sett eller hørt om det. Rart, for sånn ryktes fort i ei lita bygd. Må få si at selv om flesteparten i Kvinesdal har amerikanske pass så fins der veldig mange "normale" mennesker her som ikke har tatt av. Det er bare det at de som tar av gjør det skikkelig slik at en ikke kan unngå og legge merke til det he,he.
Kan godt styre meg for slikt blinkende opplysning. Ja, farvede lys også. Blir i det meste laget for meg, men du vet; smaken er som baken..

Hulda sa...

Så fine de nissene dine var, som du har utenfor døren. Veldig fine ansikter på de. Flotte kremmerhus du viser i dag.

Lene sa...

hei lene! vært på fest i helga? :)
no ska d sies at straks klementinen va oppspist, så va interessen for klubba tbake hos eldstefrøkna... :)
ho hadde altså ikke feber allikevel :)
men lillemor hadde glemt heile klubba.. å godt e d, for herremin d blir mye kliss overalt etter ho e ferdig me gotterispising.
Eller etter all spising egentig..."BISE SJØØØL!!!"

klem fra nord

Marie sa...

Nydelege kremmarhus! Rundstykkene ser kjempegode ut!

elin1976 sa...

Her var det ribbe som var på menyen men jeg holder en knapp på pinnekjøtt. Ha det gøy da!

Marie sa...

Du må gjerne kopiere biletet på bloggen min som du spurte om. Det er av eit julekort eg skal sende til kusina mi i Calefornia.

Anki sa...

Gurimalla for en nydelig blogg du har... Og så mange vakre TING du omgir deg med. Har koset med lenge her nå, med flotte bilder og velvalgte ord. Legger deg i linklisten min, jeg, håper det er greit? En fin uke ønskes deg!!!

Anita sa...

Sååå fin blogg du har! Den rundstykke oppskriften må jeg prøve en dag!!

Klem Anita

Berit sa...

Det bakverket såg herlig ut.
De stubbenissene på trappa var skikkelig artige, med glimt i øyet.
Så fin musikk, har kost meg!!!
De kremmerhusene var virkelig flotte, heldige med de.

MOONLOVER´S sa...

ja tomten e praktisk och fin=) hehe!! de e så roligt att läsa och lyssna på norska=) klokkenissen=) mysigt!! ha det så bra

chatrine sa...

Heisann!
Tusen takk for kommentar i min blogg! Bare koselig at du linker meg til;) ( linker deg jeg også)
Så nydelige kremmerhus!!
Ønsker deg en fin start på uken! Kommer snart igjen, jeg:)
Klem fra chatrine:)

Grip dagen sa...

Oj, her var det kontraster! Jeg lytter til en smygende Silent night fra Enya mens jeg leser nedover på bloggen. Plutselig kommer et julehus med blinkende lys av alle slag...
Det var som å sitte og døse for så å BRÅVÅKNE!
Jeg trengte kanskje det, for når jeg sitter ved PC'n så "skal jeg bare...".
Jeg skulle bare innom å blogge litt mens julebrøda hever (nei, ikke rondschtykker...)Men nå har de heva nok, og vel så det...
Ha det fint, da!
Marit

NinaS sa...

Da skal jeg prøve rundstykkene dine i Kenwooden jeg fikk i julegave av samboeren forrige jul.

Herlig blogg, forresten! (liker smaken di!!)

Lovise sa...

De kremmerhusene var lekre altså. Utrolig mye flott å se på bloggene nå om dagene....
Advent er bare herlig, men det tar litt mye tid å surfe rundt......
Adventsklem.