onsdag 19. desember 2007

18...

...små kremmerhus på snor - laget av gamle trekkspillnoter fra Fretex, etter inspirasjon fra Lantlif.

De venter på treet, som skal handles inn i dag. Egentlig burde jeg hatt med min mor på en sådan jakt. Hun har virkelig øye for sånt, og det har alltid vært noe majestetisk over juletrærne som har prydet hennes stue opp igjennom. Ja, bortsett fra ett år, da (og unnskyld, kjære lillebror, men jeg må jo bare fortelle).

Broder`n hadde fått i oppgave å ta treet inn i stua. Han fant ut at i år - i år skulle det være ekstra flott! Fram med saga, rette på den greina, og rette litt på en annen.... Obs - der ble visst en gren litt kort.... Pytt, bare å kutte bittegrann mer på de andre... Og, joda - broder`n er virkelig nevenyttig - så treet ble så symetrisk og korrekt som det kunne få blitt... Og hvordan da forstå seg på disse hylende kvinnemenneskene som kommer hjem og bærer seg som om selve jula skulle være avlyst??? Midt i herlige symetrien sto tusenvis av avsagde grener og blottet sitt hvite treverk - og hvor i allverden var sjarmen blitt av? Stakkar lillebror, mamma og jeg nesten gråt ved synet.

Men, tenk - det ble jul - det året og. Etter alle kunstens regler hang vi opp pynten slik at den dekket "sårene" som best det lot seg gjøre - ribba smakte fortreffelig og selv sølvguttene sang julen inn...Kveldsstemning fra spisestua. Jeg ser jo nå at det ikke var nok å bare pynte lykta på bildet under. Hehe - nærbilder avslører så mangt, og denne trenger visst en real julepuss.


Jeg har blitt utfordret av Lene, Lille meg og Hildes til å komme med syv juleønsker. Og det første som detter ned i hodet mitt er aftenbønnsangen min bestemor lærte meg da jeg var liten: "Kjære Gud, jeg har det godt - takk for alt som jeg har fått.." Det er ikke lett å ønske seg noe mer, men teksten fortsetter: "Du er snill, du holder av meg, kjære Gud, gå aldri fra meg.." Ja, jeg er veldig redd for å miste noen jeg er glad i - så det er ett ønske - at jeg får ha dem alle hos meg så lenge som mulig - friske og raske. "Pass på liten og på stor, Gud bevare far og mor, og alle barn på jord." Og det må være ønske nummer to - at mine nære og kjære (og alle andre) skal ha det trygt og godt. Og så har det vel etterhvert nærmest blitt sett på som en klisje - men jeg kan likevel ikke la være å ønske fred på jord som nummer tre.

Fire igjen - og jeg ønsker meg ihvertfall en god og varm sommer i året som kommer! Jeg håper vi kommer sånn nogenlunde ajour med oppussing innendørs før vi tar fatt på hagen. Og den julegaven jeg ønsket meg aller mest, har jeg allerede fått - digitalt speilrefleks (må visst ta meg tid til bruksanvisningen en dag). Så da gjenstår bare ett ønske, og jeg håper at alle dere andre får oppfylt deres små og store ønsker - og at dere får ei riktig god jul.


Nissen i vinduskarmen utfordrer Thalia, Helene, Gjertrud, Lovise, Mimmi, Hulda, Laila og Filuri til å komme med sine juleønsker.

Ha en finfin dag!
***

27 kommentarer:

Living White sa...

Flotte ønsker du hadde:)

Ja du vet nok hva jeg ønsker meg, for å si det slik, så det kommer nok til å være ett av punktene på listen. Skal prøve få skrevet ned noen ord i listen min til i kveld

Gutta våre hadde vissnok hatt en festlig lunsj i dag, det var blogg snakk og oppussingssnakk
ARTI ARTI

filuri sa...

Ja, jeg må vel få tid å skrive ner noen önsker... 7 - det er så mange. Hadde rukket med 3...
Palt er den svenske versonen av raspeball eller kumle, rivet potat, mel og salt og så koker man boller. Her setter de flesk eller kjöttdeig i ballene för de koker. Hjemme har vi stekt flesk til. (syns nok det er godere, jeg...)
Varme juleklemmer til deg, Lene, ha en riktig god jul.

Lille meg sa...

Det var stemningsfullt med den sangen på bloggen din.
Jeg har ikke vært på nett før i dag, for bredbåndet har vært ute av drift. Men nå virker det igjen....
Du hadde gode ønsker på lista di.

Ha en god kveld!
Klem fra lille meg.

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei min vennn!
Så koselig et innlegg! Kjempeartig historie... godt skrevet om din bror... hi...hi! Jeg skal nok få skrevet ned noen ord om julens ønsker Lene! Bare influensaen gir seg litt, det passer liksom litt dårlig med influensa helt inn i jula, ikke videre kjekt, så i dag har det bare vært senga på meg! Du har i grunnen slike ønsker som jeg har:) Fine, gode var de!
Ha en fin kveld der!
Klem IB

Anita sa...

Fine ønsker du har!! Jeg syns det var ordentlig koselig hos deg jeg, og jeg så ingen ting galt med den lykta:o)!!!

Klem Anita

Lene sa...

d gikk jo bra! flotte ønsker! :o)
ha en trivelig kveld, vi snakkes :O)

klem fra meg!

Living White sa...

Det skal bli utrolig gøy å se deres tre da du får det opp. Best med orntlig tre men jeg er redd min datter kan reagere på det da hun er alergisk.

Ja jeg vet jeg er tidlig ute med "buska mi" Men Trond og jeg tenkte vi skulle prøve oss på en sånn liksom jul her hos meg for å se om jula ville funke for oss. Vi hadde neppe trengt ett tre for å finne ut av det;)
Litt morro at du er fra nord du også, hørte JM har drevet med litt oppussing så jeg tror det har haglet warning warning borte i lunsjen der i dag.

Det du trenger for et romantisk bilde er en velvillig Drammenser, både med og uten juletre på nakken, et stativ og et kamera og litt mood så er du der. Veldig enkelt;)

Garden Angel sa...

Stilig med notegirlander! Så fin!
Stakkers lillebror! Ja vi damer er vel ikke alltid like nådige...?

Sitat fra russekort: " jeg er verken bortskjemt eller slem, bare jeg får viljen min"...he he
Dette kunne vel passe på de fleste damer...AV og TIL vel og merke...hi hi..fnis

Garden Angel sa...

Glemte å si fine ønsker og vakkert julevindu...! Det er så deilig med alle disse julelysene!
Skulle gjerne hatt dem rundt omkring i huset til vinteren var over jeg....Men da hadde nok folk begynt å lure på meg???

My little footprints sa...

Hei!
Ja det var fine øsnker det!
Likte godt den fine stemningen du har skapt i spisestua di, der blir det nok fint å feire jul!
Juleklem fra Beth

Grip dagen sa...

Ønskelista di var poetisk og fint skrevet. Håper mange ønsker blir oppfyllt!
Likte godt kremmerhusene dine. Jeg blir nostalgisk ved synet av kremmerhus, vet ikke hvorfor, for jeg er da ikke SÅÅÅ gammel!
Men husker da jeg fikk en formue av farmor (kr 5!) for å handle smågodt for. ..50 øre i rosa kuler, 25 øre i toffee... Da kom jeg hjem med et kremmerhus fullt av snop, som varte hele jula!
Hilsen mimrende Marit...

Garden Angel sa...

Hei igjen Lene!
Takk for kommentarene(smiler)..Når mannen ringte fra jobben mandag og jeg sa at jeg hadde begynt å male det store skapet og kanskje var litt sprø..? Da ble han stille og sa: du trenger ikke lure på det..he he..
Planen er å være ferdig imorgen..hmmm...så får vi se:)
Tror det skal gå bra!
Jeg må jo få ryddet inn igjen i skapet også!!!
Vi blogges!

Garden Angel sa...

Forresten det skiltet du snakket om, sa jeg til mannen min at jeg ønsket meg til jul...hi hi..

Lykkelene sa...

Ser at du allered har fått utfordringa eg skulle gje deg...Flotte ønsker du har ramsa opp!

Ellie sa...

Så nydelig og stemningsfullt det ser ut hos deg nå! Synes også at ønskene dine var så fine å lese. Og så må jeg nevne innlegget om din far under her. Så fine ord du skriver, om noe som er så vondt. Må være forferdelig å miste noen så plutselig. Men det er godt med gode minner.

mona sa...

Vil bare ønske deg og dine en GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR ;) Skikkelig koselig har du det her inne,og musikken var nydelig....! Lo godt av broren din...men trist å lese om pappaen din,da kom det noen tårer frem,her.. STOR JULEKLEM TIL DEG ;)

Living White sa...

Hei Lene

Tenkte stikke innom dere å ønske dere begge en fantastisk flott julefeiring. Har fått julebesøk av min mor så jeg blir ikke å se så mye på bloggen. Trond har jo besøk han også så dette er en test da det kommer til å ikke snakke med han på flere dager. Vi satt bare oppe til i 05 tiden i natt og pratet;) Får håpe at til neste jul slipper vi noen telefon eller nett mellom oss

Er superspent på hvordan ditt tre blir, så du får ta noen bilder å legge ut da du har tid

HA EN RIKTIG GOD JUL BEGGE TO

Anita sa...

Riktig god jul tildeg og dine!!
Klem fra Anita!

Marie sa...

Stemningsfullt ho deg!

God jul til deg og dine!

Berit sa...

Så fine juleønsker du har!
Artig historie om bror din.

Nå vil jeg ønske deg en fin julehelg, kos deg masse.
Stor og varm juleklem fra Berit.

Ellie sa...

Er bare innom for å ønske deg en riktig god jul!

Juliann sa...

Eg er innom bloggen din for første gong, og vart betatt med det same Enya starta,- favorittartisten min. Og du har ein behagelig og nydelig blogg, dette er heilt ærlig sagt!!Slik nydelig dekor og farge på bloggen, den lurer eg fælt på korleis du har fått til dette i Blogspot! Håpar det er ok at eg linkar til deg i min blogg, for eg vil gjerne kikke innom deg ofte.

Kreoline sa...

Nydelig du har pyntet, ønsker deg en riktig god jul, kos deg masse. Klem.

HildeS. sa...

God jul til deg og dine.
Stor varm juleklem fra meg.

Helene S sa...

Heisann.
Vil bare ønske deg en god jul og et godt nytt år.
juleklem fra Helene

Lille meg sa...

Hei Lene !
Jeg måtte stikke innom for å ønske deg ei fredfull julehøytid !

ric sa...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風