torsdag 13. desember 2007

Dekorasjoner...

...med variasjoner. Jeg har laget tre forskjellige som går i lignende toner. Lyst, sølv og naturmaterialer. Alle har deler som enkelt kan plukkes ut, brukes alene eller mikses sammen med de andre. Veldig greit å kunne tilpasse anledningen, bordoppdekningen, eller rett og slett bare for variasjonens skyld. Den jeg viser i dag har jeg laget i et bakstetrau fra slutten av 1800 tallet. Og her hyler kanskje noen - for hva har vel damen gjort!!?? Pusset bort siste rest av orginalmalingen og malt om... Altså - jeg har hatt dette trauet i mange år, men aldri syntes noe om den opprinnelige grønnfargen. Nå, derimot - har trauet fått hedersplass og er supert til både frukt og godis, kubbelys og andre dekorasjoner.


Jeg har limt på detaljer fra en serviett med motiv av et franskt vinslott. Denne servietten var forresten riktig så drøy, resten har jeg brukt på et skap som sikkert blir med på bloggen ved senere anledning.


En liten mosekvast i hjertekurven, en sandkakeform og noen småkuler var alt som skulle til.


***

Til slutt - en trist opplevelse. Vi hadde en filmrull, med - for oss - svært verdifulle bilder (tatt med vårt gamle speilreflekskamera som ikke var digitalt). Filmen ble voktet som gull, før den ble levert inn til fremkalling. Til vår store fortvilelse hadde laboriatoriet brukt feil prosess under fremkalling, og filmen var ødelagt. Uff, det var så tårene trillet...

Men i går kveld kom det bud fra fotolaboriatoriet på døren - med den flotteste tullipanbuketten jeg noengang har sett. Bildene kan desverre aldri erstattes, men buketten varmet. Det gjør utrolig vondt å gjøre feil som rammer andre, og jeg synes så synd på vedkommende at jeg nesten får lyst å sende en bukett igjen. Tusen takk - og jeg deler denne med dere som legger igjen kjempekoselige kommentarer.

Ha en fin Luciafeiring, alle sammen - og gratulerer så mye med gebursdagen, lillebror!

***

15 kommentarer:

MOONLOVER´S sa...

ja men så bra att det kanske kommer till användning(recepten) lycka till med julbaket! ha det så bra. många kramar här i från

My little footprints sa...

Hei!
For en herlig julestemning jeg fikk av å komme inn til deg da! Musikken, fargene, bildene, her var det mye fint for både øyne og ører!
Det var trist å høre om filmen din, forstår at du ble lei deg, slikt er så trist. Det var fint du fikk en blomst i det minste da, det var det ikke alle som hadde gjort.
Du får kose deg videre med juleforberedelsene dine!
klem fra Beth

minerva.jor sa...

En vakker blogg har du, med utsøkte motiver:)
Liker godt stemmen til Enya,det er noe overjordisk ved den.
du er den første jeg møter på som er fra fylket jeg er oppvokst i.
Takk for titten:)
Ha en rolig førjulstid!

Lene sa...

huff så trist me bildan..
trudde engang at æ mista bilda på pcen da den kræsja. men heldigvis har æ en datakyndig mann som visste korsn han sku hente di ut. synd d ikke går me dine bilda..

:o(

Lene sa...

kjøpte overføringpapiret på binders 149,-
har ikke vært på bokhandler å sett, visste ikke at di hadde d der.
:o)
vi hadde ei venninne som tok brudebildan vårres, brukte to spilreflekskamera, ett digitalt og ett ikke. d viste seg etterpå at d va no feil me linsa på d digitale, så nån av bildan fikk n svart flekk og nån ble skev.. men alt i alt ble d masse ine bilda fra begge kameran.

ska høre me ida om ho har en feil innstilling eller no..

klem fra nord
( me vondt i hodet etter å ha bytta ut spotter over vasken på badet med vanlig rørlampe, som ikke ville passe)

Forgjengelige ting sa...

"Gå mann" så mye fint du hadde her da. Du har virkelig sans for det vakre. Ble litt inspirert jeg altså!!

Lindas Hus.. sa...

Hei!Takk for hilsen.Litt synd å fjerne orginalmalinga på det gamle trauet.Men ser jo at det passer ti alt det sarte lyse.Flott hjerte og pynt.Adventhilsen fra Linda :))

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei min venn...:) Snakk om å være kreativ, det er den fineste juledekorasjon jeg har sett... Jeg elsker jordtoner, og denne du har lagd her var bare NYDELIG! Så trist med filmrullen da, jeg opplevde det samme med en filmrull fra Rhodos for et par år tilbake, men noen blomster på døra fikk jeg iallefall ikke! Ingenting kan erstatte slike "billedlige" minner, men litt oppmerksomhet med et unnskyld viser bare at vi er medmenneskelige! Ønsker deg ei deilig helg!
Ps. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan du får den flotte skriften på din fine blogg???
Klem fra Inger Bente!

Lene sa...

men da e d jo greit da. når mann din vaske og skure mene æ. sku ønske min hadde støv på hjernen, han har nok IKKE d!
huff huff...

:o)

Marie sa...

Vakkert! Nydelege tulipaner om det berre er eit lite plaster på såret.

Anemone sa...

Huff og min for en kjempetrist greie da :-( Men det kan vel skje de fleste. Ingen av oss er jo ufeilbare i grunn.
den tulipanbutikken vist ei alle fall at de også var elei seg, og at de har litt skikk og bruk...

Ellers er det ikke til å unngå å se at du har skikkelig julestemning i ditt hjem. vajkkert var det, og jeg for min del likte fargesammensetningen !! Nydelig.

Deilig fredag til deg.

Anne-Berit sa...

Dette var virkelig fint,og så fin musikk du har på bloggen din,koselig.Hyggelig med den buketten du fikk.Ha en fin fredag:)

Laila sa...

Så nydelige dekorasjoner du lager da!!

Trist med de bildene forresten, vi opplevde det samme da vi var i Filippinene for noen år siden. VI hadde digitalt kamera med APS film. "Ja, selvfølgelig vet vi hvordan vi skal behandle en Aps film!!"
Den skal jo ligge i boksen etter framkalling, og så skal vi få med et ark med thumbnails av bildene.. Men de hadde klippet den opp som en vanlig film, dessuten hadde de klart å dele filmen midt i flere bilder, så det gikk ikke an å få fine kopier av bildene. Sånt er surt!! Vi var veldig glade for at vi bare leverte inn en film der. Resten tok vi med hjem, ville ikke risikere at det skulle skje igjen, selv om det var utrolig billig å framkalle filmer der...

Anita sa...

Åh Så nydelige dekorasjoner! Jeg sa jeg skulle linke deg, men jeg glemte det!! Så nå skal jeg gjøre det!

KLem Anita

Berit sa...

Å det er en nytelse å se det du lager til!!!
Synd med bildene, det er så fælt når det ikke kan gjøres om igjen...

Ønsker deg en fin helg.