lørdag 19. januar 2008

Lørdagslunchen...


...er servert, og dere er invittert - de aller triveligste gjester å ha på besøk!! Jeg synes det er koseligst i verden at så mange gir uttrykk for å trives. Det er gjensidig, og jeg trasker ned bloggene deres igjen og koser meg stort! Forsyner meg av både supre ideer og andre godbiter dere legger ut - fine tanker, nydelige bilder, og mang en herlig latter!Hehe - jeg ser at rundstykkene plutselig ble miniatyr, men det er altså et optisk bedrag. Etagefatet er faktisk gedigent...

Jeg har virkelig fått kjørt inn Kenwooden etter at jeg gjorde dette kuppet. Tenker jeg venter til etter maten med å fortelle hvorfor jeg en gang for mange år siden gikk over til kun hjemmebakt....Før maten må jeg spørre om noen vet om forhandlere for dette blomstrete serviset i Norge? Jeg fikk med meg seks asjetter under et opphørssalg for etpar år siden, men har blitt så glad i dem og ønsker meg flere.


Kjempefint å kombinere med Edmeserviset, men det hadde jo vært koselig å ha tekoppene i Cheri Blum til forandring. Har alltid vært glad i å mixe og matche.Dette urtekrydderet fra helsekosten er utrolig godt. Passer glimrende til eggeretter, men jeg synes også det er nydelig til tomat. Mmmmm... Smak.Like før jul var jeg innom Mols og forelsket meg i denne tekannen. Jeg fortalte ingen om mitt lille svermeri, men min mor imponerte stort ved å snike den inn under treet til meg. Jeg ble sååå glad, hun kjenner meg visst, hun!Mens jeg sitter her og drikker teen min, skal jeg fortelle hvorfor jeg i mange år ikke spiste kjøpt bakverk. Sarte sjeler bes hoppe over historien, og gå rett på sjokoladen nedenunder.


Det var tentamen, siste året på ungdomsskolen, og jeg tok opp nista mi. Deilig, hadde gjort meg ekstra flid med velsmakende pålegg for bare å kunne nyte, og koble av et øyeblikk fra heldagsprøven. Da halve første skiva var unnagjort, smalt det - og det gjorde fryktelig vondt. Jeg hadde tygd på noe hardt, og spyttet ut. Det var en tann!!! Jeg fikk skjelvinger og svettetokter om en annen. For hva kunne vel være verre for en tenåring, enn å miste en tann?? Jo, en ting kunne være verre - å IKKE miste en tann..!! Jeg hadde opptil flere runders opptelling i egen tanngard - men tannen var altså ikke min.... Grøss og gru!!!

Det tok mange år før jeg spiste kjøpt bakverk igjen, men hjemmebakt smaker jo aller best, da.


Jeg synes andre får passe på sine tenner, så passer jeg på mine, hehe. I dag skjeier ihvertfall jeg ut med sjokolade. Værsogod - forsyn dere - og riktig god helg alle sammen!!!

***

49 kommentarer:

My little footprints sa...

Hei Lene!
Mmmmmmm for en aldeles nydelig lunch du byr på i dag! Den smakte utsøkt! ;) For noen delikate bilder!
Hjemmebakt er best, uansett hva! Da kan man sitte og spise og spise i en evighet til man føler det ikke er lenge igjen til man sprekker ;) Det kan iallefall jeg. Jeg må si dere er flinke, baker og står i! Jeg får jo skikkelig inspirasjon til å gjøre det samme! Så i morgen skal nok dagen gå med til litt bakeverk tenker jeg, nam, kjenner jeg får vann i munnen allerede ;)
Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med serviset ditt, men jeg skal holde utkikk!
Fortsatt god helg til deg!

Madicken sa...

Takk for invitajonen! Jeg tar på mange rundstykker på asjetten min, for det ser såååå godt ut!

Äsj, ikke noe koselig historie det med tanna. Det er ikke särlig hyggelig å finne "ting" i maten...

Kanskje jeg er privligert likevel; med glutenintolerens må jeg bake mye selv- så hvis jeg finner noe rart som ikke ska väre der så må jeg skylle meg selv, hi,hi...

Det er alltid så koselig å besöke deg. Nå som jeg spist ett par sjokoladebiter, så takker jeg for meg for denne gangen. Ha en bra kveld!

Klem Gry

Tiril sa...

Så herlige ut de rundstykkene!!
Jeg elsker å bake (gjærbakst) så godt som hvær søndag i vinter halvåret fyller jeg fryseren med hjemmebakt,litt forskjellig mann og barn elsker det.
Ekkelt med ting(som ikke skal være der) blir funnet i mat. Jeg fant deler av en tynn kniv i møvin pick is.. ble sak av det ,kunne godt riktig ille,det var en gjest hos meg som fikk det servert med varme bjørnebær over,heldigvis gikk det godt.
ønsker deg en fin helg

Garden Angel sa...

Hei Lene!
Tusen takk for lunsjen! Den smakte fortreffelig;)
Ingen ekstra tenner i munnen der nei..hi hi
Så flink du er da! Kanskje jeg bør kjøpe meg en sånn maskin jeg også. Har nettopp fått vite at jeg har cøliaki. Så da må jeg jo bare brette opp armene og sette igang å bake glutenfritt.
Jeg er glad i å bake, så det skal nok gå greit;)
Nydelig det serviset. Vet desverre ikke hvor de selger det. Men ser jeg det på min vei, så skal jeg si ifra!
Da må jeg bare få ønske deg en koselig lørdagskveld!

Karoline sa...

oh my......så utrolig ekkelt, jeg hadde besvimt!!!!! aij.....uff!!!
men ellers nydelig innlegg, og jeg atkker ja til innvitasjonen;)
ha en fin kveld!
klem

Garden Angel sa...

Det glemte jeg å si...
Den tekanna var kjempelekker!!!
Heldige deg;)
Er ikke rart folk trives her hos deg vet du..Du har det jo så koselig..!
Samt at man "senser" at du er ei trivelig dame med humor og sjarm;)
God klem til deg

Garden Angel sa...

Forresten...det urtesaltet er veldig godt det;)Og et sunnere alternativ til salt!
...................
Blir visst aldri ferdig med å "skravle" her jeg..he he

Anonym sa...

Det så utrolig fristende ut...lar meg villig lede inn i fristelse jeg.:)) er så lett påvirket att.
Håpe du har en koselig lørdagskveld.
http://blogg.hobbyboden.com/randi

liven sa...

Ja jeg kommer!!! Nydelig servise....har ikke sett det før jeg. Edme koppene er så fine. Min bror har de og de er sååå gode å drikke av.
Historien din var jo litt ekkel da men det er sånt man ler av siden.
Ha en fin kveld og takk for meg:)

Cathrine sa...

Uff uff,hadde noks sluttet å spist ferdige bakevarer om jeg hadde funnet tann i min matpakke.Men ingen bakevarer kan jo sammenlignes med hjembakt da :-)
Ha en fortsatt fin lørdag.. Kjempefin tekanne du har fått av din mor..
Klem

M&Co sa...

Oj så lekker blogg du har her! Så mye lekre inspirerende bilder!! Nydelig lunch servering og ;-)

Anemone sa...

Tusen takk som byr, men denne damen er faktisk meget mett etter dagens pasta.

Min posjon med sjokolade er jeg i full gang med...

Ufyselig historie den med tanna gitt..., tror jeg hadde spy...

Et stett fat har jeg vært på utkikk etter lenge, men finner da ingen :-(

Fortsatt fin lørdag til deg.

Anita sa...

åhh! For en nydelig oppdekking!! Kommer gjerne innom deg når jeg skal på stoff og stil!!! Bare for å nyte serviset! De tallerknene var kjempnydelige! Jeg har selv to stettfat og to etasjefat som jeg bruker masse!! Er så fornøyd med de! Hadde tenkt å blogge de en dag!!
Ha en flott helg videre!

Tiril sa...

TakK for koselig hilsen,alltid kjekt.Hmmm.Drammen-der skal jeg på fredag,på innkjøp hos Gant ,tar tog fra Gardemoen ,forsatt en fin kveld.

chatrine sa...

Tusen takk for invitasjonen! Godt du innviterer på så go mat! For jeg liker IKKE å bake...
Serviset ditt er bare helt nydelig! Ikke hvet jeg hvor du skal få tak i flere, så du får bare ta godt vare på de du har;) Å te-kannen din, herreminn for en nydelig sak! Lucky You! Sjokoladen tar jeg også gjærne;) Var så heldig å få meg en konfekteske i dag, Jippi! (fra Mimiala faktisk, og brodern da) Elsker sjokolade!!
Å FY med den tannen da... Kan ikke folk holde på sine egne tenner eller?!:)
Ja å du, det der med de klærne...kjæresten er også ALTFOR observant...kan jo ikke kjøpe meg nye strømper før det blir lagt merke til...slettes ikke en Kåpe...(fra Noa Noa...) så for ordens skyld har jeg jo vært så heldig å få den av mamma;) Ikke sant?;)
hehe! Vi skal jo være litt sånn vi jenter, det er jo det som er litt gøy med shopping:)
Ha en super-duper kveld, natten er jo ung enda;)
Klem fra chatrine:)

Berit sa...

Takker for innvitasjonene, det såg veldig godt ut alt sammen!!
Godt kjøp du har gjort, helt nødt til å ha en sånn maskin, så klart.
Og ikke rart du baker selv etter en sånn opplevelse, tror jeg hadde spydd...
Serviset kan jeg ikke hjelpe med, men det var en ide for meg også. Mangler noe til et middags servise som jeg begynte å samle i,det er gått ut av produksjon.

Til saken: Jeg har en utfordring til deg, ta en turen innom meg og se....
Lkke til!

silje sa...

Huff og huff,for en fæl opplevelse det må ha vært!! Skjønner at du holder deg til hjemmebakt etter den episoden,rundstykkene så nydelige ut! Jeg også tygde på noe rart i brødskiva en dag,og det var en liten stein. Ikke så ille som det du opplevde,men nok til at det ikke fristet å spise mer... Nydelig servise du har,vet dessverre ikke hvor det kan kjøpes.. Gøy å ha noe ikke alle andre har da:) Fortsatt god helg! klem

chatrine sa...

Hehe hmmm"kremt"hmmm.... Ja den med "mamma" pleier å funke;)

Lovise sa...

Å bevare meg vel. Tenk å oppdage så sent at jeg er invitert på lunsj.... Har vært på jobb i kveld og er bare innom hos deg en snartur. Jeg elsker hjemmebakt, og har vært en kløpper med gjærdeig siden jeg var temmelig ung..skryt skryt... Liker å bake, men de siste årene har fryseren blitt så full av herlig elgkjøtt, så det er mindre plass for mine boller.
Og så sjokolade...jeg er hekta på det... Dumt at du hadde tatt kveld og dekket av bordet!!
Klem.

Marie sa...

Du fristar med både heimebakst og konfekt, nammm

Æsj så ekkelt å finne ei tann i brødet. Heldigvis er det ikkje ofte nokon misser gebisset oppi deigen.
Mannen min var sjømann i ungdommen. Han var mellom anna på sildesalting i Skottland. Dei hadde med menn frå land som salta sild. Desse mennenne var på puben i pausen og sidan det var fredag og "pay day" hadde dei med seg drikke ombord også... Då dei skulle ete var det ein som mangla gebisset sitt, hehe. Kva tønne det låg i er det ingen som veit...

Eg og mannen min har vore saman sidan tenåra, det blei berre sånn. Det som var før det var så uskuldig at det gjelds ikkje, hehe

Ha ei strålande helg :)

Lene sa...

å herregud!!! e d mulig?? å finne en tann i ett kjøpbrød? ka dem egentlig driv på med i bakerier rundt omkring?
huff...

grøss og gru fra lene

Trønderpia sa...

Tusen takk for invitasjonen! Rundstykkene var deilige, og sjokoladen var himmelsk.

Men fy flate, stakkars deg, det er jo helt gruferdelig...tenk å finne en tann i maten sin!
Skjønner godt at du begynte å bake selv ja, aldri så galt at det ikke er godt for noe, er det ikke det det heter :)

Ha en fortsatt fin helg, med alle tennene i behold! =)

Thalia`s-sjelerom sa...

Det er det jeg har sagt... Du er dame med stil;) her finnes ikke sølvtkanner, men heller ikke tenner i bakverket..hmm:)) Du er flink å få fortalt det også, sitter her og ler iallefall. Jeg kommer gjerne innom på nystekte rundstykker jeg... hmm! Jeg holder på med vaffelrøre, så da blir det gjeninvitasjon til meg vettu!
Kos søndag Lene!
Klem.

Thalia`s-sjelerom sa...

Nå er vaflene ferdige, umm... ordentlige gode rømmevafler. Geitost og rømme har jeg, så det kan du slippe å draske på;)))
Grammyrt er egentlig en hageplante, men jeg vil tro den vokser vilt på Østlandet også, du må se når du går tur. Vosker gjerne i skråninger og på murer, da den har lett for å slynge seg!

BO sa...

Mmmm...trur du at du kunne tatt turen med litt bakerverk? :-)
Helst utan tenner... Stakkars for ei ekkel oppleving!
Masse fint her inne på bloggen din. Soverommet er berre nydeleg! Ingen kan klaga på dårlig nattesøvn der!
Eg har lenka deg!

Ellie sa...

Rundstykkene så deilige ut, og ekstra koselig å få dem servert på et slikt flott etasjefat. Den tekanna har jeg sett på også. Den er nydelig! Helt utrolig å miste ei tann i en brøddeig! Håper det gikk greit på tentamen til tross for den lite hyggelige opplevelsen. Ha en fin søndag!

Lille meg sa...

Takk for deilig lunch! Hjemmebakt er nå best i lengden da. Joda, det er gode brød å få kjøpt også, men det er lettere å gå lei av de. Og så blir de fortere tørre.
Jeg kan forestille meg reaksjonen
da du fant tanna i brødet.Fysj!
Jeg hadde nok ikke fått lyst på kjøpebrød jeg heller, etter en sånn opplevelse.
Ha en god søndag!

mona sa...

Hei,kommer gjerne innom på rundstykker,jeg...hvis du ikke heller tar dem med til Mjelle ?? Så nydelige bilder du viser,den kanna var virkelig lekker,du ! Men tenner i maten.....æsh,tenker jeg hadde besvimt...hadde iallefall ikke klart å konsentrere meg om noen skoleprøve,det hadde blitt stryk,uten tvil ! Du får kose deg,og nyt det som er igjen av helgen ;)

Ellie sa...

Dørslaget ble kjøpt på Christiania Glasmagasin til den nette sum av 64,50, så det synes jeg var et bra kupp! Så gøy at det gikk så bra med den tentamenen, da! Kanskje tann-episoden gav ekstra inspirasjon? ;-)

Marie sa...

Gratulerer med flott eksamensresultat i norsk! Eg var innom hos Ellie og hadde ein kopp kaffi og prøvde gyngestolen hennar, ho kviskra meg i øyre, hehe

Herleg sang du spelar...
God søndag :)

molly sa...

Psst! Glem dårlig bakverk, og kom innom;) Ta gjerne med noe bakverk:)

Madicken sa...

Hei Lene!! Gratulerer, ser at du også vant hos MOLLY! Helt gääärn konkurranse, og VI VANT!

Vet ikke om du har sett det, men jeg legger ner Madicken og åpner en ny blogg. Hvis du vil komme in i den nye vil jeg at du legger igjen mejladressen din i mine kommentarer, så legger jeg in deg på min nye side ;-)

Klem Gry

elin1976 sa...

Gratulerer med premien fra Molly. Vel fortjent.
Å ååååååååååååå din heldig gris:O)

Living White sa...

Må få gratulert deg med seieren på Mollys Heaven. Den har du fortjent. Gøy når man vinner sånt:) Elisabeth er ei kjempe dame!!!

Den tannhistorien var ekkel..huff a meg. Skjønner godt du har holdt deg unna. Tremenningen min skulle kose seg med youghurt engang å oppi der lå det en kondom. Tror ikke han har smakt så mye som på en youghurt etter det!

Den sjokoladeskåla di så farlig god ut nå, i allefall nå som jeg sitter og drikker kaffe...

Trond og jeg har funnet drømmeskapet, måtte legge det ut på bloggen. KA DU SEI KA DU MEIN?

Hulda sa...

Nydelig og velsmakende innlegg! Her har jeg kosa meg ei god stund nå. Flott etasjefat, og gode rundstykker, likte også så godt serviset ditt.

Skikkelig ekkelt å finne ei tann i brødet! At det går an, sier nå bare jeg!! Huff!

Herlig, fristende sjokolade til slutt, nam nam. :)

Pernille's ting og tang sa...

Heisan:)
Det ligger en utfordring til deg på bloggen min;) Tar du den???? Ha en flott søndagskveld:)

Moderncountry sa...

Å hjelpes Lene!! Så koselig å komme på besøk å bli servert lunsj hos deg! Så mye vakkert altså, både av tekanne (vil ha!), skåler, servise og etagefatet. Fikk plutselig en følelse av å sitte på et luksuriøst hotell. Ja, for det er jo sånn det ser ut da. Du er både dyktig til å style og ikke minst til å ta bilder!
Takk for en deilig lunsj og titt, og ønsker deg en herlig uke!

(er jo så glad for å ha funnet bloggen din :))

Inger A sa...

Hei!

jeg er interiørintresert journalist, og skriver nå en artikkel om boligblogging.
kan jeg få lov til å ringe deg, for å stille deg noen spørsmål omkring blogging og bloggen din? :-)
Håper du kan kontakte meg på adresse: iamhall@online.no

Takk, mvh Inger A

Lindas Hus.. sa...

Hei!Nydelig bakverk,som nyyytes til en kopp te.Det kan jo ikke bli bedre.Flott servise,håper du får tak i flere deler.Tenk så skjønt med en liten sjokolade til slutt...Ha en fin uke.Hilsen Linda. Ps.Fin musikk på spilleren din. :))

Anniche sa...

Jeg ser jeg er veldig sent ute til den lunsjen jeg , hihi ;)Men snapper med meg en konfekt i forbifarten ...

Må bare si , hadde jeg fått en tann i <"kosten" ...hadde jeg svimt av på flekken , ÆSJ!! hahahahaha,.....men om det er lov , en smule morsomt ;O)

Du lager nydelige og herlige innlegg Lene!! klem

Lisbeth sa...

Ja da er det bare for meg å stupe i brødskuffen for disse bildene ble jeg sulten av, ikke akkurat teksten om tannen da!men det hjemmebakte fatet, namnamnam!! Ha en herlig kveld!
Klem fra Lisbeth

Madicken sa...

Det skal ligge et mail til deg nå ;-) Hvis det ikke fungerer, så legg igjen en kommentar hos Madicken. Velkommen!

Klem Gry

Helene S sa...

Uffa meg, ei tann i kjøpebaksten. Skjønner godt at du vil stå for baksten selv. Så forresten svært så deiligt ut det du serverte. Servicet er også flott. Synn at ikke Molly fører dette nå som du var SUPERHELDIG og vant premie hos henne he,he. Den dama er ikke sann. For noen flotte premier!
Gleder meg til å se hva du velger å "kjøpe" hos henne.
Ha en fortsatt fin dag!

Pernille's ting og tang sa...

Endelig noen som har skjønt hvor gammel jeg er! Jippi!!!! Jo her har vi det flott med 80-tall og pinnekjøtt. Planleggingen er jo dyrskøy!! Men Lutefisk er jo bare nam nam! Tror jeg må ha det også snart. He he.
Jeg har nok misset dine 31 svar. Beklager:)
Gu så deiligt alle bildene dine ser ut på dette innlegget. Jeg blir jo sulten og snopen på en gang!!!
Ha det fint og natti natt!

Lille meg sa...

Hei igjen! Jeg har en utfordring til deg på bloggen min.
Håper du orker å ta den!
Ha en god kveld!

Frodi sa...

Hei.. her var det masse godt. Og så mange fine bilder å så utrolig fin blogg du har. Kommer nok tilbake på besøk hos deg. En liten hilsen fra Trondheim

Inger-55 sa...

Tusen takk for maten! Nydelig. Du har en utrolig trivelig blogg. Og bildene dine er såååå delikate. Nypusset og nystriglet til en hver tid!
Og ang hjemmebakt kontra kjøpt brød: Jeg har jobbet på bakeri.... ja, jeg sier ikke mer!
Ønsker deg en flott dag!

mimiala sa...

For et vakkert servise, og for ei utrulig NYDELIG te-kanne.
Den sjokoladen frista du, men må nok gå for et nybakt rundstykke :)

Fryd for øyet sa...

uff, var ikke noe hyggelig historie med tanna.. tror jeg skal hjem og BAKE brød i dag jeg hihi..kjempefin blogg! hit kommer vi tilbake :)