søndag 6. januar 2008

Supertante...


...har det desverre ikke like supert for tiden. Hun sliter med sykdom - og duuuuu - jeg skulle gitt ALT for å kunne jage den bort! Jeg tenker på deg og dine hver eneste dag. Vi har hatt så utrolig mye fint sammen, selv om vi bor på hver vår kant av landet! Uforglemmelige fjellturer, himmelske gammelseimiddager, familieskirenn, campingferier, moro og masse kos på gamlegården til bestemor og bestefar. Og husker du flyturen, tante??? Haha... Det var deg - og 1 - 2 - 3 - 4 - nei, 5 av oss viltre unger hele Norge på langs. Og en gediiiigen stabel med kofferter. Skal si det var supertante på tur, ja - og jeg tenker du pusta letta ut da du fikk telt riktig antall - både unger og kofferter, vel fremme.

Jeg er så takknemlig for gode stunder vi fikk sammen i sommer. Selv nattehimmelen sto i fantastiske flammer. Du har alltid vært så flink med de koseligste presanger, men siden du på grunn av sykdommen ikke var like sprek, stakk du til oss penger. "Kjøp dere noe fint" sa du. Og det gjorde vi. Langt uti intet, i idylliske, fraflyttede Syltefjord fant vi eventyrlige Stauran kafe, bygget av drivved fra ytterst til innerst. Selv stolene var skåret ut av tykke trestammer kommet sjøveis fra Sibir. Vertskapet var et par, bosatt i Tønsberg vinterstid, og Syltefjord sommerstid. Der drev de altså denne finurlige kafèen, hvor de også solgte fasinerende malerier på mosegrodd gråstein, samt steinklokker og andre flotte kunstsuvernirer. Vi falt pladask for disse "is"lyktene. Vår gave fra deg, kjære tante. Tusen, tusen takk!! Og vet du - uansett hva som enn hender - jeg vet at vi sees igjen!

God klem til deg!Og ei god natt til alle andre supertanter og superbloggerinner der ute!

***

27 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Så trist med tanta di,man føler seg ganske liten og hjelpeløs når noen man er glad blir syk og man ingenting kan gjøre for å hjelpe dem.Deilig at du har så fine minner om livet med henne.
Islyktene er nydelige.Ha ei fin uke:-)

Inredningsfanatiker sa...

Hejsan!
Ja, du såg säkert att jag länkade dig, hoppas att det är ok. Kommer strax tillbax och läser och tittar men nu måste jag åka in till universitetet.
Ha en härlig dag!
Kram Petra

MOONLOVER´S sa...

Det var roligt att du antog utmaningen, de där med natt människa,det ligger i släkten på min mammas sida oxå,alla e uppe på nätterna=) ja läste lite mellan raderna på detta inlägg och hoppas allt e bra. kram från sverige

Hespe sa...

Så kjempefin og inspirerende bloggside du har!

Kan jeg spørre hvordan du får lagt til musikk, jeg klarer det ikke :-(

Ha en fortsatt flott dag!

Hilsen
Hildegunn
hes_0307@yahoo.no

Living White sa...

Huff, dette var veldig pent og rørende skrevet av deg til tanten din. Ikke bare bare da folk blir syke.

Så du har vært innom kafeen i syltefjort, det har jeg også vært. Veldig spesiellt sted det der:)

Ja jeg tror det blir veldig romantisk nede i Drammen snart:)

Forgjengelige ting sa...

Tenk å ha ei slik tante!! Jo, det fins nok en del supertanter rundt om. Kjekt å ha, men ikke kjekt å miste. Håper din tante blir frisk igjen!!

ps. Jeg trodde også at julesangen var: "Her komer dine armer små..." Og det tror jeg mange barn trodde ;)
God kveld!

Madicken sa...

Så fint du skriver om tanta di. Det höres ut til å väre litt av ei dame! Godt med sånne minner oc det gjör vondt når de som betyr noe for en blir sjuke. En venn av meg sa at "det står engler ved senga di", når jeg hadde brystkreft- og det tror jeg på. SÅ det finns engler hos tanta di og de er hos henne hele tiden. Gå med kaffebröd og mat til henne (hvis hun er hjemme), det er ofte bedere å få enn blomster og annet.

Tenker på dere!

Mange klemmer fra Gry

Lene sa...

Nydelige ord, Madicken - om engler ved senga.... :) Ja, det tror jeg, og det er en god tanke. Tante er desverre "bare ungdommen" blandt de godt voksne - og hun bor så altfor langt borte, men er i tankene mine hver eneste dag :)

Living White sa...

Ler, syltefjort:) Jaja, syltefjorD så er den rettet engang for alle. Hører dere snør ned der nede. Her har vi ikke et snøfnugg. Så jeg håper det er snø der da vi kommer neste mnd for å besøke Trond.
Nå har han fått 3 menn med seg til å legge panel i stua, blir dritlekkert da han blir ferdig. Enda bedre blir det da alt det andre faller på plass;)

Nå har prinsessa og jeg spist pannekaker, jeg hater stekos av det og bacon så her sprayes det med room spray i alle rettninger.

Living White sa...

Hehe, ja blir som å dirigere et helt orkester fra nord norge dette:) Neida, han må gjøre det han vil, å syns han ideen min var god, gjør det meg liksom ingenting, for å si det sånn! Jeg er veldig glad i malt panel, det skaper litt mer lunhet og kos enn hvite glatte vegger. Tror han skulle legge på sånn ferdigmalt greie, litt usikker enda men han bestemmer seg nok kjapt.
Han skulle legge nytt gulv også til vi kom. Gleder meg å se resultatet!
Greit å ha ting iorden til i Mai da Hasselberg og dama fra nord norge kommer:) Tenkte bestille stoltrekkene snart jeg...klør i fingrene, klarer nesten ikke vente

Living White sa...

Jo takk, vi merker det. Vi er to som fyrer oppunder hverandre og vi har blod på tann begge to og fantaserer om hvordan det skal bli osv:) Det den ene glemmer nevne kommer den andre med. 14 februar ja, det glemte jeg jo helt av. Jeg kommer 20 februar...svarten!!!

Lille meg sa...

Den tanta er sikkert spesiell for deg, jeg skjønner at du er glad i henne. Får håpe hun kan bli frisk igjen. Jeg hadde en gammel tante som levde til hun var nesten 99 år. Vi savnet henne alle veldig da hun måtte forlate oss.
Det er vondt å miste de en er glad i.Det var den siste av min fars søsken. Heldigvis har jeg min mamma enda, og 4 av hennes søstre lever også.
God natt !

My little footprints sa...

Huff, det hørtes ikke bra ut. Det føles ikke godt når noe hender med ens kjære. Ekstra sårt blir det jo også når man står det hender noe med noen som står en ekstra nært. Livet kan føles nokså urettferdig i blandt. Dette var jo ikke akkurat en god start på det nye året. Jeg håper at det kommer til å gå bra med hun.
Skal sende over noen gode tanker jeg!
Varm Klem fra Beth

mona sa...

Så trist dette var,men du får det jo så godt formulert.....sitter her med tårer i øynene. Jeg opplever det samme med en onkel,og det er bare grusomt...man er bare så liten og hjelpeløs,i den store sammenhengen..go'klem til deg,så krysser vi alt vi har,for våre kjære. Natta :)

Flower Power sa...

Hei!
Så rørende innlegg du har om tanten din. Det er så leit når sykdom rammer de vi er glade i, og man ville helst tryllet det bort. Det går jo desverre ikke, vi rår ikke over slikt. Bra du har slike gode minner om supertante:)

Det er virkelig en nydelig blogg du har. Så fin i fargene, og så er det så flott med mønster på sidene:)
Ha en fin dag:)

Garden Angel sa...

Hei Lene!
Så nydelig og hjertevarmt du skriver til tanta di! Jeg sitter her med tårer i øynene!
Så trist at noen du er så glad i har blitt syk da Lene!
Jeg håper hun blir frisk igjen!!!
Uansett, så godt at du vet at dere kommer til å sees igjen! Det er en god trøst!
En hjertelig god klem til deg fra meg:)

Emmeline sa...

Vemodig innlegg dette her. Alle varme tanker til din supertante, håper at det går bra tilslutt selv om det høres ut som om det ikke ser så bra ut. Skal se om jeg kan finne ut hva som gjør at jeg ikke får skoene dine frem i profilen, det var bokstavelig talt en GLITRENDE ide:)

Tiril sa...

For et herlig innlegg til tanta di...til ettertanke for noen og enhvær.Du skriver sågodt,rørende og vakkert.
Nydelig musikk ,dette var fint

Lovise sa...

Hei på deg Lene.
Takk for nydelig kommentar. Du har skrevet et vakkert innlegg om din kjære tante. Det er godt å lese om gode minner fra barndommen. Det er enkelte ting og opplevelser som setter flere spor enn andre, og de er herlige å ta med seg videre i livet.
Samtidig må jeg spørre om en liten ting jeg har lurt på....det er veldig mange advokater rundt om på bloggene??????

Living White sa...

Puhh, fant ut av bloggen min jeg. Trodde hele mitt "livsverk" var på tur å falle i grus.

Nå er det 2 dager til Trond kommer uten juletre, gleder oss. Syns vi er flink til å møtes jeg:)
Nå har han panel og gulv inspeksjon hjemme, så blir spennende å snakke med han etterpå. Du, jeg kan jo spørre deg, han skal ha smal panel, hvitmalt selvfølgelig, hvordan farge på gulv bør han egentlig ha? Hadde vært artig å hørt hva du mener...alt av møbler blir..selvfølgelig hvitt:)

Hvordan går det med lesinga? Er det etterutdanning?

Living White sa...

YES YES YES! Vet du hva? Jeg har sagt det samme til Trond ang gulv...mørkt eikefarget:)
Her er vi 2 mot en nå så jeg skal få han "på den andre siden" nå:)
Er vi to damer som mener samme sak tror jeg nok garantert han hører på oss...

Jeg elsker drømme meg vekk i interiør, det er jo ikke uoppnåelig å få det slik man ønsker. Tingen er vel bare at man må bruke tid i tilegg til å spare penger til godbitene man ser seg ut. Alt er mulig! Det barneskapet syns jeg bare var drit lekkert. Så det kunne jeg tenkt meg spart til en gang i fremtiden

Lene sa...

Lovise: Nååååå er det fikset og jeg er ikke lengre en av advokatene - kunne jo venta til etter lønningsdag, men..... ;)

Lovise sa...

Huffda.....føler meg skyldig. Hadde unnet deg en skikkelig lønning så kunne du kjøpt masse stæsj å kose deg med utover vinteren....

Emmeline sa...

Diggilo diggilei alle tittar på deg der du går i dina gyldna skor...

-og derfor har jeg nå fikset på bloggen min slik at gullskoene skal gjøre at jeg vet at det er the one and only LENE som har vært på ferde:)

Syns fremdeles at det var en aldeles fantastisk god ide:)

Karoline sa...

vakre bilder og fine ord. håper det går bra! klem

Lene sa...

for en herlig tante du har! så syd at dem man e gla i ikke kan lee evig, og være ung og sprek, eller iallefall frisk og rask! håpe æ blir ei like herlig dame på mine endre dager :o)
klem

Else sa...

Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. For en nydelig blogg du har. Kommer gjerne på besøk hit. Syltefjord? Det er jo i kommunen min det!! Koselig sted. Håper det går bra med tanta di.