onsdag 16. januar 2008

Avsløringens...

...time kommer omsider. Og om Askepott ligger under dyna og tror hun er så fortryllende (soveromsinnlegget nedenunder), åpenbarer virkeligheten seg brått og brutalt i det hun står opp. Her er nemlig speil (på speil) i de fleste rom. Og om hun spør, får hun svar. Lille speil på veggen der....? Tornerose!!! Alltid er Tornerose vakrere! Var det ikke hun som sov i 100 år..? Neimen ikke rart hun er vakker!!! Hun har garantert silkesengesett - plukket ut av sin personlige skjønnhetsassistent!

Hehe... Vi kvinner er oss kvinner lik - alltid noen som er bedre - og alltid noe som er galt, ettersom hva vi fokuserer på. På bildene over avlsører det første snøstjernen bak speilet, som vel egentlig hører julen til. Mor klaaarer bare ikke pakke den ned riktig enda. Det er jo vinter, og snøstjerner hører da også vinteren til...? Dog verre avløringer på bilde nummer to - hvite kvister med lys kommer til syne i speilet... Det er da iallefall jul, eller hur..? Jeg synes bare det er så fint og stemningsfylt, og drøyer i det lengste.

Også på andre siden av denne åpne mellomgangen er det speil. Et stort ett for helfigur, og de virkelige juicie detaljer. Så jeg lar det bli med en liten flik her. Dette speilet har jeg også (i forskjellige størelser) både på soverommet og over skjenken i spisestua. Billig og lekkert fra Bauhaus, så da så.

Oooobsan.... Mens jeg kravla der nede på gulvet, i håp om å ta bilder av speil uten de helt store avsløringer, kom jeg visst inntil knappen og kameraet gikk av. Diffuse detaljer av skjenken, kjøpt på finn.no og malt om. Men vi er da kvinner - og klarer å danne oss et ganske så klart helhetsbilde, ikke sant.Askepott misunner Tornerose, ja - og jeg misunner også alle dere som viser de lekreste kreasjoner kjøpt på salg. Har dere sett Chatrines kåpe??? Yammi, mor vil ha, altså. Men jeg var for sent ute, så jeg får nøye meg med å beundre Chatrines (apropos soverom, og ikke minst hvite ranunkler som også jeg eeelsker - ta en titt hos henne). Dette silkeskjørtet, derimot.... Aaaa, jeg har vel drømt om det lenge, men prisen var stiv. Da jeg tilfeldigvis oppdaget det på et halv pris stativ i går, kunne jeg bare ikke gå forbi, selv om lommeboka fikk seg et godt innhugg. Hva gjør man ikke for å trøste seg selv etter å ha gått glipp av drømmekåpen...

(Og den engelen i bildet over, kjøpt på julesalg hos Annas Rom, er altså IKKE juleengel!!! Engler er velkomne hos med hele året - jepp. Hihi..)

*

Til slutt vil jeg overraske min mann med dette bildet. Han har knipset kameraet hans mor brukte under hans barndom. Kameraet er fra - 58 - min mann fra -64. Verdifullt minne å ha - sammen med alle de flotte bildene hans mor har knipset. Som liten gutt var han igrunnen ganske så lik på det lille vidunderet som booger rundt i stua vår nå. Lille barnebarnet på ett har vært på besøk noen dager (kos, kos). Bl.a derfor bestemor ikke har hatt særlig bloggtid til overs - men akkurat nå skal hun ta seg en runde - beundre og misunne - og ikke minst: storkose seg!!

*

Et viktig PS: Etter å ha begynt på runden min, ser jeg at Madicken har et svært viktig budskap til oss kvinner. Ta dere en tur, jeg vil gjerne se dere friske og raske i lange tider fremover!

***

53 kommentarer:

Marie sa...

Du verda så mange vakre speglar! Er ikkje problem med speglar når du kjem oppi eit sånt nett lite lekkert skjørt!

Eg har det litt sånn som deg, Det er mykje lettare å gje ros enn å ta imot. Eg er jo ikkje så veldig anonym heller og mange venner og kjente les bloggen min. Av og til lurer eg på kva dei tenker når dei ser at bileta og orda mine blir rost opp i skyene. Dei trur vel det går til hovudet på meg og at eg berre går med nasen i sky. Ikkje rart om dei trur det forresten, sidan eg stort sett viser skyer og sol på bloggen for tida, hehe

Ha ein strålande kveld! KLEM :)

Madicken sa...

Du har det så fint hjemme! Det ser så varmt og godt ut, med lyse farger uten at det blir kaldt;-) Herlige speiler du har litt overallt, hi,hi.... Jeg vil gjerne ha sånne speiler med fine rammer!

Er på vei til svigers, men ville bare si att det er SÅ bra att du tar tak i mammografien, og glem ikke heller å undersöke selv! Jeg hadde värt på mammografi for ca 1 år siden da jeg oppdaga at det var noe feil, så egenundersökning er ikke noe man ska kimse av....

Ha en finfin kveld! STOR klem Gry

Living White sa...

Sukk, Lene, så mye vakkert du har å vise oss. Jeg blir jo helt avensyk her:) Beige er fint, jeg ser for meg hvitt og bruntoner jeg, det er vakkert. Ser jo at du har det litt rundtomkring, så kanskje jeg skal kjøre på med litt samme fargenøyanser jeg også??? Skulle jo absolutt vært på en omvisning hos deg da jeg flytter nedover og hatt deg som inspirasjonskilde, for jeg liker det du viser frem. Spørs om Herr.Drammen godtar det da han er så hvit som man får han. Da jeg kommer til østlandet er det lettere å finne saker og ting både i butikker og på finn som man kan bruke...GLEDER meg. Trond og jeg hadde en super langhelg her hos meg. Mye bedre enn nyttårsaften. Men det skulle kanskje ikke mye til for å slå den katastrofale kvelden!!! Nå sees vi ikke før vi skal til Drammen å det er 35 dager igjen...puhh....

liven sa...

Så skjønne speil du har da. Og bildene du tar er jo bare helt lekre!!
Klart du ikke har så god tid til å blogge når du har lille klumpen på besøk. En ett åring krever jo sitt....puh..
Men de er jo bare så skjønne og jeg synest du er heldig.

My little footprints sa...

Hei Lene!
For noen inspirerende bilder du viser oss her i dag!
Jeg likte veldig godt de ovale speilene dine med vakre detaljer. Hvor har du kjøpt det lille ovale speilet som står på kommoden? Det likte jeg kjempegodt. Men med flaksen min er det vel et speil du har arvet, eller et speil som ikke går ann å få tak i lenger ;)
Ønsker deg en fortsatt fin kveld!
Klemmer fra Beth

9na sa...

Haha, jeg tenkte på den vitsen hele tiden selv også jeg... Jokke dere andre...? haha

Anniche sa...

Hei vennen!

Næææææmen har du vært i butikken , det har ikke jeg fått med meg vettu ;O) Men utrolig hyggelig at alt falt i smak .
Har ikke pakket ned de sølvkulene jeg heller , har et sølvfat med elektriske lys , sølvstaker og sølvkuler...nydelig vinterpynt!

Så flotte detaljer fra nydelige ting! Du tar herlige bilder , og de er så ufattelig god stemning i bloggen din Lene -

Ha en kjempe flott kveld- klem A

Ellie sa...

Dert er en sånn god og varm stemning hjemme hos deg, og du tar sånne lekre bilder! Likte så godt det bildet av det ovale speilet, der fokuset er på selve speilet i det ene bildet, og på det som speiler seg i speilet i det andre. Når det gjelder syskrinet spurte jeg på butikken der jeg kjøpte det om de kom til å ha de inne ei stund, men fikk til svar at de hadde bare tatt inn tre, så de regnet med at de gikk fort ut. Hadde jo ikke tenkt å kjøpe noe syskrin der og da akkurat, men måtte bare slå til! Tydeligvis har de vært populære! Ønsker deg en god onsdagskveld!

GAWO sa...

Så fint og lekkert det er med speil hos deg.
Nå skal jeg bruke litt tid og besøke de bloggene du viser til. Ønsker deg en fin kveld :-)

HildeS. sa...

Nydelege bilete du viser, og det er sånn varm og god stemning hos deg:)
Eg trur eg hadde følt meg heime hos deg,ja:)hehe:)
Ha ein fin kveld.
Klem.

Cecilie sa...

Så nydelig! Blir helt varm i både hjertet og sinnet jeg!


Det skjørtet var helt fantastisk fint!

Takk for så fin kommentar; ja, Marius er en fin gutt. Snill og herlig! Har oppdatt han til å bli en sjarmør:o)

Hulda sa...

Du verden, så skjønne innlegg du har hatt i det siste! Vakre speil og nydelige bilder du tar! Det er jo virkelig som en eventyrverden, dette! Artig at du tar eventyr med i noen av innleggene, det gjør det veldig spesielt og koselig å lese.

Lykke sa...

Så nydelige bilder du viser: varmt og personlig, jammen har du sansen. Kommoden var bare superlekker!
Ha en kjempefin kveld og takk for påminnelsen nederst i innlegget ditt:)

MOONLOVER´S sa...

oj så himla fina bilder, det var så vackert. ja visste e det fint med hemma gjorda saker, jag älskar det! ha en bra kväll du med.

mona sa...

Så mange fine speil du viser,blir heeelt misunnelig her.....ehhh,jeg har 8,bare i stua,så jeg er vel speiloman,jeg også !! Har ikke tellt før nå......jaja,alle er ikke store,så da så.. ! Det skjørtet var bare nydelig,hadde aldri gått videre,jeg heller,virkelig flott farge !! Tusen takk for fine ord om bildene mine,forresten :) Kos deg,og ha en superduper dag imorgen !

Garden Angel sa...

Ååå så mange fine bilder du viser her idag! Lekkert hjemme hos deg! Lyst og trivelig. Å du, den vinterstjerna har jeg to stykker av også...tok de ikke ned før igår;)

De har jo så mye koselig på Noa Noa. Synd du ikke fikk tak i drømmekåpa da:(
Trøsten var alikevel flott da..Grattis med lekkert skjørt!
Har du vært på broåpninga idag da?
Jeg og datter`n var der i ruskeværet.
Ligger bilder på bloggen min:)
Natti natt!
Klem fra meg:)

Garden Angel sa...

Jeg må bare fortelle...Det er jo merkelig hvordan man danner seg et bilde av folk her på bloggen..
Må le litt..men hver gang jeg leser i bloggen din, eller du har lagt igjen en kommentar hos meg...så innbiller jeg meg at stemmen din er lik Åste`s(i Idol).
Det er så rart...Nå hvordan er du egentlig? Har du en hes soulstemme???eller?
(Flirer)
Måtte bare fortelle det:)
Natta! Sov godt!

Garden Angel sa...

Hei igjen!
Du er ikke fra Drammen altså?
Hmmm...nå ble jeg jo veldig nysgjerrig da...
Siden han sa det var noe kjent med bildet.
Kanskje han har sett meg før?
Ikke godt å vite. Verden er jo ikke såå stor:)

Lene sa...

hei i natten!!
ja posene e flotte, kjøpt på nyttig.no..

sjekk ut den kuule lua æ har hekla t min mann ;)

du har ett ydelig hjem, Lene!!

Garden Angel sa...

Drømmer oss bort litt her også av og til...Kunne tenkt oss et koselig lite steinhus i Italia! Toscana for eksempel:)
Men det blir nedstemt av ungene.
Det er nok ikke bare bare å flytte til et så anderledes land heller.
Noe skal man jo leve av også!

Men det er jo lov å drømme da!

Lene sa...

æ tok bilde av han me den på, men du skjønne.. han ligg på sofaen og sover, så va ikke lett å få t ett bra bilde..
me lua på faktisk! altså mens han sover :o)

Pernille sa...

Jeg tror nok heller du er en Tornerose. Du vet hvordan det gikk med henne til slutt:) Hun var snill, flink og vakker. Og ikke minst, hun fikk selveste prinsen!!!
Grattis!!
Jeg må henge meg på de som skriver kommentarer til deg. Jo jeg er helt imponert over hvor flott du har det hos deg. Stilen og farvene dine storliker jeg. Så når jeg har vært inne å tittet hos deg, ja da må jeg gomle svartsjuktabletter hele natten gjennom. Hi hi hi. Men jeg har et håp i hengende snøre. Jo vi har planer om opp-pussing av nesten hele huset, og farvene er bestemt for lenge siden. Off-white, beige og brunt!!
Så flott at bildene mine fra Lofoten vekte gode minner. Da oppnådde jeg noe med dem:) Ja det er både vakkert og romantisk der! No kommer jeg helt sikkert til å tenke på deg neste gang jeg er der:) Fint med vakre minner fra Lofoten!
Natti natt og ha det supert:)

Pernille sa...

Glemte å si at jeg kanskje sto utenfor rorbuene da du var der. Bildet er fra sist sommer tror jeg.
Gu så jeg elsker den sangen din. Og no begynner faktisk gubben å like den også. Hi hi.

Aina sa...

Så morsomt, begge har innlegg om speil, men for en forskjell..jeg løp rundt og knipset litt sånn ymse i farten, dine bilder var jo bare lekre!!
Og det beste i livet er gratis er jeg enig i, men det kan fort bli noen kroner når en blir inspirert her i Blogglandia;0)

Jeg "måtte" prøve sjekke om jeg kunne finne noen hjemmeside over den butikken som hadde det speilet ditt på kommoden(christinas interiør var det?)
Snakk om kjærlighet ved første blikk, det var bare nydelig!!
Men det fant jeg selvfølgelig ikke*sukk*

Men det er så flotte speil og bilder du av har av de, og soverommet var så utrolig delikat, du KAN å lage det fint rundt deg.

Kunne fortsatt rost meg gjennom natten, men sier bare LEKKERT og ønsker deg en fin torsdag!

Stor klem fra Aina:0)

Lykkelene sa...

Var sikker på at eg la igjen ei lita skrytehelsing over det nydelege skjørtet ditt i går? Men det ser ikkje slik ut, nei...Men fint var det iallefall. Ønskar deg ein strålande dag:0)
Apropos Noa Noa. Har du sjekka at ikkje Asker eller Bærum har "drømmekåpa"di? Har desverre ikkje fått med meg ka slags kåpe det er...

Anonym sa...

wow!! her var det virkelig mange fine speil.Jeg har...ska vi se.....1 speil..hihihihi.
Men jeg har lyst på ett stort speil på stuen. Ett avlagt ett som skal henge over sofaen med en hylle under. Men finner jeg ett sånt...neida.. har trålt alt jeg finner av butikker. Men akkurat det finner jeg ikke. Men hele moro er jo og lete etter sånne skatter.
randi
http://blogg.hobbyboden.com/randi

Hespe sa...

Hei!
Nok en gang imponerer du meg med et fantastisk blogginnlegg :-) Nydelige bilder, og så skriver du så godt! Jeg rett og slett elsker å ta turen innom deg, da finner jeg inspirasjon i "bøtter og spann" - bare så du vet det!!! Du er uten tvil blitt min "favorittblogger"...

Ha en herlig dag!

Anita sa...

Åhh! Du tar så nydelige bilder, og har selvsagt fantastiske ting! Så du bor i nærheten av stoff og stil!! Kanskje det var ditt hus vi snudde utenfor;o) Nærmere kaffe en du aner! Spørs vel om du ville hatt Jønson ligaen trampene inn i ditt hjem*ler*! Føler oss litt sånn, når vi ankommer venner skjønner du!!
Er sønnen din sjef på kjøkkenet på Ikea, isåfall ble det kjøttboller hos han! Det er en sånn må greie når vi er på Ikea!!
Har omgangsyken idag jeg, stakkars meg, men orker å blogge litt da Har sovet i hele formiddag!
Ha det bra!

mimiala sa...

For noen vakre speil. Det lille bordspeilet var utrolig søtt.
Selv har jeg bare ET speil i huset, å det er et sånt kjedelig et på badet... Må nok gå til innkjøp av noen pene ja :)
For et flott skjørt, riktig prinsesse skjørt.
like imponert hver gang jeg er innom over de flotte bildene du tar.
Du sa at din mor var gift på storsteinnes. Jeg er fra og bor her :) Ikker verdens navle, men et godt stedå vokse opp :)

Ha en super dag

Jorunn sa...

Atter er nydelig innlegg fra deg!!
Blir skikkelig inspirert her hos deg Lene! Nydelige speil du har, og det skjørtet er jo bare knallfint!! Er det Noa Noa?

Ha en fin torsdag, og snart er det jammen meg helg!!

chatrine sa...

Heisann!
Tusen takk for kjempekoselige kommentarer og bursdagshilsen til meg!:) Så var det jo gøy å komme her i dag å se at du anbefaler bloggen min!!! Det varmer!:)
Soverommet sniker seg fram sakte men sikkert, skal få gjort masse der i helgen, så da blir det nok flere bilder:)
FOR noen FANTASTISKE speil du har! Skulle hatt en del av de selv ja;) Komoden og alt er SÅ fint hos deg!
Skjørtet var flott, det er jo så gøy å finne klær man bli glad i, for det skjer jo ikke så ofte.
Synd at du ikke fikk tak i kåpen.... for den er jo bare flott. Her om dag hadde de flere her i Tromsø! Både på selve Noa Noa og på Britts butikk også. Om du ringer å sjekker, så kan de sikkert sende til deg, og skulle ikke det gå, skal jeg klare å få den i posten:) Så lykke til, for alt du hvet kan du få en sånn likevell (og nå er de jo på 40% enda bedre;)
Ha en super dag Lene!
Klem fra meg:)

mimiala sa...

Hihi, ja rotete meg :P
Klarte å blande deg å lenA med bloggen: I Min Lille Verden.
pinlig. skal følge bedre med :P

klem

Thalia`s-sjelerom sa...

Hallo...
Hjemme igjen her Lene;))
Du har evner... mange til og både fotografere og skrive. Deilig å komme inn til deg her. Det skørtet du fant... hmmmm, kjempefint. Det kommer definitivt til å kle deg.
Klem!

Cathrine sa...

Heisann...
Virkelig fin blogg du har,så i den anledning så setter jeg inn et lite spor av meg. Ha en fin kveld

Alex sa...

Hei ;) fin blogg du har og god smak :)Som ny blogger legger jeg igjen ett spor. Og velkommen er du til å besøke meg !!!

Anne-Berit sa...

Hei,så mye fint du viser oss,koser meg masse når jeg besøker bloggen din,og det er ganske ofte skal jeg si deg.Tror jeg hadde fått litt angst hvis jeg skulle hatt så mange speil hengende over alt i huset,spesielt om morgenen,men fint er det med speil,det er jeg helt enig i,og dine er jo rene smykkene i seg selv.Ønsker deg ei super helg:o)

Cathrine sa...

takk for at du kom å besøkte meg:-) Takk for tipset om invitasjon,visst du har flere tips om bordkort og annet tar jeg gjerne imot dette... fin melodi du har på bloggen din,faktisk første gang jeg har hørt dette.
Skal bli artig å følge med videre,alltid kjekt å få nye bekjenskap. Har lagt deg til min blogg,håper dette er greit.
Klem

Anemone sa...

Å her var det jammen prinsessestemning i dag... fikk nesten lyst til å være 8 år og gå i rosa kjole igjen...

Men den tiden er nok forbi. Skjekker derfor brystene som henger mellom knærne... :-)

Nei da, fullt så ille er det nok ikke...!!!!!!!!

Tøft kamera, dette er jo et skikkelig klenodium. fotoapparat var ikke så vanlig på den tiden. tror neppe det er allemannseie slik som nå.

Fortsatt fin kveld.

Flower Power sa...

Herlighet så vakre bilder! Speilene dine er bare lekre, og den fine kommoden skulle jeg likt å ha. Du har virkelig en usedvanlig god smak! Gleder meg alltid til å titte inn her hos deg:)Morsomt å overraske mannen med kamerabildet. Jeg ser at mannen din er samme årgang som meg.....en fin årgang det må jeg si....ehem:)
Så koselig det må være å ha barnebarn på besøk, jeg må si jeg gleder meg til å få det selv også. Desverre har ingen av podene mine fast følge ennå, så det drøyer vel....hehe:)
Ha en fin kveld:)

Hespe sa...

Hei igjen,
og tusen takk for den hyggelige tilbakemeldingen :-)

Ja, kortet til broderen har jeg laget selv. Kortproduksjon er vel den hobbyen som kanskje opptar mest av hobby-tiden min. Kontoret mitt er overfylt av stempler, kartong, utstansere, sløyfer og bånd, maljer og alt annet av tilbehør... Er dessverre et eneste "virrvar", så målet mitt er å gjøre en innsats, og få alt i "sirlig" orden etterhvert (er iallfall lov å drømme :-) )

Ja, ikke sant - de tovede armbåndene var litt tøffe... Har høstet mye "skryt" for de!

Du må ha en riktig herlig helg Lene, kos deg masse!

Moderncountry sa...

Jeg er så glad, kjempeglad!! Først takk for hyggelig besøk og god kommentar til meg, bredt smil på hele ansiktet kan du skjønne :))
Så tar jeg turen inn hit, her var det koselig!!! Hjelpes, så mye nydelig, vakkert hjem, rolig stemning, fint skrevet og supre bilder!! Du, jeg linker deg jeg hvis det er greit?
Takk for at du gav meg en så flott start på dagen Lene!!
Klemmer

Moderncountry sa...

Oja, glemte, Ha en super helg du og!!

Så inspirert jeg ble jo :))

Pernille's ting og tang sa...

Så triveligt at dere tok dere tid til å titte på hjemmesiden vår. Det satte jeg virkelig pris på:)
Tenk at dere har vært her på Mo. Kanskje vi har gått forbi hverandre på kjøpesenteret. Hi hi.
Men kommer dere forbi her en gang til, så er dere selvfølgelig hjertelig velkommen til å stikke innom oss! Ja om dere vil da:)
Så trivligt dere må ha det på turene deres. Det vekker forresten en del gode minner hos meg. Ferieturene våre mens vi var forlovet og nygift. Vi hangla oss nedover til Oslo i ei utslitt Van og utharva campingvogn. Men gu så koseligt vi hadde det.Hi hi.
Ja dere må ta turen om igjen til Lofoten. Man ser noe nytt der hver gang. Og så er jo Lofoten så liten at en rekker over en del om en vil. Men det er så utroligt fint å bare gå en tur og nyte villskapen i fjellene, havet og været. Vi skal også dit til våren/sommeren.
Ha en flott og koselig helg:)

molly sa...

Du må ha en av de vakreste bloggene:)
PS! Også liker jeg også Elanor McEvoy;)

Tidsmästarinnan sa...

Hej Lene,
å vad fint du har! Man blir glad när man kikar in här.
(Jag älskar den här sången också, nu lyssnar jag för andra gången :-)

Tack för förklaringen om ordet kremmerhus/strut!

Hoppas det går bra att jag länkar till dig!
Ha en riktigt trevlig helg
önskar
S.

Inredningsfanatiker sa...

Som vanligt bjuder du på så mkt vackert! Man blir alltid glad och inspirerad av att besöka din blogg!
Ha en trevlig helg!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

Karoline sa...

her var det jo vakkert som vanlig:)
ønsker deg en strålende helg.
klem fr Karoline

Lisbeth sa...

Hi,hi engler er slett ikke bare til jul her i huset heller! Nydelige bilder du viser!
Videre god helg til deg!
Klem fra Lisbeth

Lisbeth sa...

Åhhh, Nå først fikk jeg med meg Noa kåpen, går ikke i andre butikker en Noanoa selv, hadde jeg vist skulle jeg ha hjulpet deg, var på salg der forrige lørdag og da hang kåpen i alle størrelser..... Tlf til butikk i Bergen er 55229195, du kan jo være heldig! Kjøpte meg en slik men i kort utgave og da i svart, mitt neste innlegg blir nok om min Noa galskap! Fniiis!
Klem fra Lisbeth

Janickes sa...

Jeg oppdaget nettopp din nydelige blogg - her likte jeg meg!:-)
Riktig god helg!

Landliv sa...

Herlig, herlig! ... som en drøm! - er alt jeg kan si!

Thalia`s-sjelerom sa...

Hei skønne deg! Måtte innom for og ønske deg alt godt for helgen!
Kos deg masse!
Tenk vi slapp unna stormen denne gang... gjett om jeg er glad for det!:)
Klem IB

Lovise sa...

Hei, jeg ville bare si god helg til deg:)