onsdag 6. februar 2008

Det var tider...

...sier vi gjerne - og drømmer oss tilbake til gode stunder sammen med besteforeldre, kamferdrops og tikkende veggur.

Men det er da tider nå og - ikke bare rundetider, tidspress og tidsklemma? Ikke bare dårlig tid - men god tid. Gode tider iallefall - med overflod og velstand. Vi har råd til å kjøpe oss et nytt veggur som ikke tikker så høyt og slår noen feilslag i timen.Likevel - svunnede tider har innhentet oss - og vi nyter nostalgien i hvert et tikk og hvert et takk. Vi elsker sporene etter tidens tann, og etteraper dem gjerne ved å slipe slitasjen inn i våre nyervervelser. Vi har tid, til og med litt bloggtid - innimellom arbeidstid, kvalitetstid og leggetid.


Min mann arvet dette vegguret av sine besteforeldre, og det slår faktisk et slag for lite i timen. Er klokka åtte, slår det bare 7 slag - og gir meg illusjonen av å ha et hav av tid - mens jeg i virkeligheten er aaaalt for sent ute, haha...

Og i disse awardtider har jeg vært så heldig å få disse to av herlige bloggvenner, henholdsvis Pernille og Eva Agnes. Jeg synes det er kjempekoselig, men alltid like umulig å velge seg noen blogger fremfor andre når de skal gis videre. Så jeg sender dem til dere alle for flotte blogger og koselige kommentarer! Tusen, tusen takk!!

Likevel, Thalia - jeg synes virkelig du fortjener Spread the love awarden for ditt nyåpnede atelier (klikk på linken) og dine flotte bilder. Jeg lærer av deg og, det vet du - men Bara Gry skal få I learn from you awarden - jeg har lært så mye av deg, Gry - ikke minst hvordan man pimper opp hunden, hihi.

Ha en riktig så fin kveld alle sammen - og husk - det er det er tider!

***

42 kommentarer:

Anita sa...

Gratulerer med awardene! De er vel fortjent!!!! Du har en såå fantastisk blogg med et godt humør og mye godt og fornuftig å si!!!!
Vi har fått en ny beboer på jobb nå som ofte sier ,"det var en gang..." og hun har virkelig opplevd mye en gang! Med en mann som reiste masse og hun da fikk være med!! Hun har vært på ball på slottet og blitt mye fotografert i utlandet! De var et utrolig nydelig par! ( hun har noen helt fantastiske svart/ hvit bilder av seg og mannen som er tatt i Brüssel og Paris!) Ja, " det var en gang"!
Har nå "snakket" litt med symaskinen og hun samarbeider myyye bedre idag! Kan kanskje være fordi mannen er hjemme, og hun ikke tørr annet;o) Håper hun fortsetter med samme humøret i morgen!
Klemmer fra Anita

Titiooo sa...

Hei, hei:9 Tusen takk for alle di trivelige kommentarene du legger inn på sia mi, selv e æ kjæmpedåli på sånt, men du ska vite at æ setter pris på d:):)

Bara Gry sa...

Ååååååå, TUSEN TAKK!! Jeg föler meg så beäret! Vet nesten ikke hva jeg skal si jeg....og det er sjelden skal jeg hilse å si! En STUM Gry tar imot awarden med atter ett TAKK ;-)

Nå blev jeg så glad at jeg glemte helt bort hva jeg skulle skrive i kommentaren til inlegget i övrig...Hadde tenkt si noe om tiden, men jeg behöver hente meg fra sjokken först, ha,ha.... Kommer tillbake senere :-) Nå skal jeg nyte av min nye tittel!

Ha en fin kveld, Lenemor :-) Klem Gry

Thalia`s-sjelerom sa...

Her kommer jeg innom på en liten kveldsvisitt, å jeg får se dette:) Blir faktisk litt rørt (lett for å bli det) Jo da, av både ditt flotte nostalgiske innlegg og din sjenerøse gave til meg. Tusen HJERTELIG TAKK LENE! Kan vel ikke sende den tilbake til deg med en gang vel;) Takk for vakre ord om Atelieret og bildene mine også. Jeg må vist ha vært "snill pike" i dag;) For her ligger jeg på sofaen... trøtt etter middagen, inn kommer min kjære Anniche med en pose full av nydelige Primulaer, det var dagen sin det!!! Jøss for en flott tid vi er i!!!
God klem fra meg!
Ps. Husker godt kamferdrops, brun-sukkeret og tikkingen også:))

Bara Gry sa...

Du må ikke glemme å klikke på ditt valg!! Hadde du det? Hi,hi...jeg "ser" allt. Må ha sniffa i meg for mye strykevann når jeg dampa underbuksene, ha,ha..

Klemmmmmm

chatrine sa...

Gratulerer med 2 velfortjente awarder! Så koselig!:)
Ja de timene... Har du sett en film som heter "The Hours"? med b.l.a Nicole Kidman. Om ikke, den MÅ du bare få sett!! Ikke en helt ny film, men en film som handler om tid på en helt spesiell måte. Den vakreste filmen jeg vet (og lik ungene, har jo sett den mange ganger nå...;)
Nydelige ur!
Ha en fin laaang og koselig kveld!
Klem fra chatrine:)

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Tusen takk for kjempekoselig kommentar hos meg!
Du, dette var et veldig fint innlegg, synes jeg. Deilig med musikk til også, her jeg sitter i en stille time før leggetid (apropos tid!). Du skriver så godt om alle mulig varianter av tid. Ja, viktig å leve her og nå. Det er nå tiden er her. Akkurat nå! Kos deg med awardene. Vel fortjente! Klem fra Trine

Trines Hus og Hage sa...

Hei! Tusen takk for kjempekoselig kommentar hos meg!
Du, dette var et veldig fint innlegg, synes jeg. Deilig med musikk til også, her jeg sitter i en stille time før leggetid (apropos tid!). Du skriver så godt om alle mulig varianter av tid. Ja, viktig å leve her og nå. Det er nå tiden er her. Akkurat nå! Kos deg med awardene. Vel fortjente! Klem fra Trine

chatrine sa...

Gøy med litt forandringer ja:) Men du har jo bare utrulig fine bilder da!!!:)
Hos meg blir det stille i i bloggen i allefall fram til fredag. Jeg røk uenig med snekkerne jeg hadde på huset, så i morra er det i retten (igjen!) har vunnet over den fyren 2 ganger før, så jeg håper indelig det går godt i morra også. Så min sengelektyre er 200(!) sider rettsdokumenter. Dette er en snekker som prøver å lure folk for penger, ikke ukjent akkurat.
Så i morra etter retten, blir det rett på pub (trust me!) Å om jeg er i form, hehe på fredag, er jeg tilbake i bloggverden igjen;)
Nattinatt til deg!

Hespe sa...

Så flott innlegg! Ja, hvem har ikke minner om tikkende veggur som slår sine slag og ja - kamferdropsene. Åh, det bragte frem alle de gode minnene om tiden sammen med besteforeldrer. Det var en deilig, bekymringsløs tid... Når det er sagt må vi huske at tiden den er NÅ. Huske å nyte hvert et minutt. Ikke utsette til morgen det vi kan gjøre i dag. Tross alt - ingen kjenner morgendagen!!

Utrolig flott veggur dere har. Selv har jeg også et av "gamle slaget". Urverket fungerer helt fint, men det ble litt for mye av det gode - kraftige slag hver halvtime - Har koblet ut klokken, og vurderer nytt urverk... Hm, synd det også -kanskje jeg rett og slett bare må venne meg til det :O)

Og du - gratulerer så mye med awardene - de er såååå fortjent!!!

Nattaklem fra meg :O)

chatrine sa...

Ja å forresten... Chablis sover som en dronning på sengekandten;)

Aina sa...

Gratulerer med awardene, koselig slike.
Tiden min går alt for fort, bare prøver henge med etter beste evne!
Men nå er det vertfall ingen tvil hos meg etter å ha sett bildene dine, klokken på jobb skal sortmales slik vi tenkte;0)

Ta deg tid til å nyte torsdagen, det skal jeg:0)

Stor klem!

Merethe Iren sa...

Go morn. Så flotte Awarder du har fått. De er gitt med godt hjerte til ei dame som seg.

Skulle bare si klokken som din mann har arvet, var kjempeflott..

Ha en fin dag!!

Randi sa...

Det var urverket sitt det!!
Gratulerer med Awarden, den er vel en av dem jeg syns er noe mening i. Og du har virkelig fortjent den.

Klem fra Randi

Tiril sa...

Gratulerer med awarden,fint innlegg du har i dag og!! Du setter tanker og minner i sving, viktig i denne travle tiden vi lever i.
Hvem husker vel ikke bestefars klokka?? koselig

Bara Gry sa...

Takk for att jeg får utnytte deg, hi,hi.....Har hatt din side åpen og hört på musikken på höy volym under lunchen ;-)

Klem Gry

Annettenett sa...

Nydelig veggur! Grattis med awardene dine, vel fortjent:)

MOONLOVER´S sa...

Vilken fint väggur!! Ha en en fin dag.

Lisbeth sa...

Nydelig veggur! Noe så flott kan vel slå så mange slag feil det vil, bare en kan få ha det hengende i sin egen stue!!
Gratulerer med flotte awarder!
Klem

Cathrine sa...

Gratulerer så mye med awardsen,du fortjener det inderlig. Du har en kjempekorselig blogg.Kjempenydelig veggur også,min mormor har et slikt veggur. har også minner om kamferdrops. mormor bruker det,husker speielt når jeg var liten og lå der og hun lå og tygde på disse dropsene. gode minner det. Ha en fin torsdagskveld..

Pernille's ting og tang sa...

Tusen takk for du minner meg på barndommen min:) Hi hi, uansett hvor vi dro på ferie, til min bestefar eller gammeltanter og gammelonkler, så tikket vegguret så jeg ikke fikk sove:) Himmel så koselig lyden var og hvor spennende det var med å telle slagene. Springe opp å fortelle de voksne at slagene var feil! Da fikk jeg jo være litt til oppe sammen med dem. Jeg kappsprang nedover trappene med min bror:)Jeg vant, men det var bare for han var så snill og lot meg vinne:) Åååå gu så mye bedre kamferdropsene var før i tiden. Hi hi. Nei, gu no begynner jeg å mimre, og så jeg som skulle bake da;) Hi hi hi. Begynte å blogge istedenfor og no må jeg titte på gamle feriebilder;)
Ha en hærlig kveld og grattis med den andre prisen også:)Den fortjente du!
Lykke til også;)

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Så nydelig veggur Lene :))

Vi har også arvet et - men det lar vi IKKE virke , ding dong blir for mye for våre hoder , haha!

Men men , godt å vite at det blir "lavensboller" på festen ....
Hva mere trenger vi ?

Kanskje noen fancy paraplydrinker? Vel , det er vel strengt talt et must det også ....

Hva trenger vi ikke er kanskje et bedre spørsmål , haha!! Klem

My little footprints sa...

åååå du er jo bare så god vettu ;) Takk for en herlig kommentar hos meg snille deg ;)
Det går mye bedre med meg i dag, og jeg er overbevist om at det er fordi jeg har fått så mange utrolig flotte og støttende kommentarer fra dere. Ja Roy har også vært svært støttende da så klart, han er jo bare så herlig! Er bare så uenderlig glad i den gutten!

Ja tiden går Lene. Jeg kom til å tenke på den reklamen vettu, om oppspart tid? Vi skal spare tid hele dagen lang, men hva gjør vi egentlig med den oppsparte tida?Nei ikke vet jeg, det er som du sier, vi lever nå, og det er nå vi har våre dyrebare tid som vi ikke bør kaste bort!

Gratulerer så mye med awardene! Det var jo bare så utrolig koselig, og jeg må bare di at de er vel fortjente!

Ønsker deg en alle tiders torsdagskveld, og vet du? I morgen er det allerede helg igjen!!
Klem fra Beth

Lene sa...

så koselig klokke du har! den va fin..
å grattis me hele to awarder!!

ha en strålende kveld!

Merethe Iren sa...

Hei igjen. Berlinerbollene blir stekt i smult. Kjøpte inn vaniljekrem som eg skulle bruke inni. Men så glemte eg det av. Da kjevler eg en leiv og stikker ut med glass, og ei skje med vaniljekrem i midten og lokk over der igjen. Det går så godt så.

Og det er så godt så, en gang i året...

Ha en fin kveld, og takk for titten!!

Laila sa...

Tankevekkende ord...

Du, har du prøvd å fikse klokka? Vår gikk også feil, men jeg tok og flyttet timeviseren tilbake slik at den viste rett (i forhold til slagene) og så trakk jeg den fram igjen. Da slo den riktig antall slag.

Emmeline sa...

Jeg likte godt den klokken der. Den var så klassisk og nydelig, Jeg er jo tross alt en av interiørbloggerne som ikke har så mye gammelt dill dall i hjemmet. Her har nok Ikea fått satt sitt merke på litt for mange ting. Jeg har bl.a. en Ikeaklokke her i stue som stadig sinker den også, og ungene tror at de har GOOOD tid. Sukk!
Jaja, disse awardene er helt nye for meg. Det vrimler jo mer eller mindre med awarder her i Blogglandia så da må det være kjekt å få to helt nye, og i tillegg vel fortjent... Både med kjærlighet og å lære noe av..Gode ting begge deler! Ha en fin kveld Lene;) her er formen sånn bob bob, håper den snart blir bedre!

Emmeline sa...

Jeg likte godt den klokken der. Den var så klassisk og nydelig, Jeg er jo tross alt en av interiørbloggerne som ikke har så mye gammelt dill dall i hjemmet. Her har nok Ikea fått satt sitt merke på litt for mange ting. Jeg har bl.a. en Ikeaklokke her i stue som stadig sinker den også, og ungene tror at de har GOOOD tid. Sukk!
Jaja, disse awardene er helt nye for meg. Det vrimler jo mer eller mindre med awarder her i Blogglandia så da må det være kjekt å få to helt nye, og i tillegg vel fortjent... Både med kjærlighet og å lære noe av..Gode ting begge deler! Ha en fin kveld Lene;) her er formen sånn bob bob, håper den snart blir bedre!

Marie sa...

Gratulerer med awardane!

Så vakker klokka var! Den liknar på den som mormor og morfar hadde. Dei budde eit stykke frå oss så det var berre nokre få gonger i året me var hos dei. Eg hugsar at me sat musestille medan dei kvilte middag og høyrte på klokka som tikka. Litt godt og trygt, -og litt kjedeleg... Når eg ser klokka her hos deg kjem minnenne...

Ha ein fin kveld :)

Berit sa...

Det var en flott klokke! Tenker den har fått herdersplassen.
Hos mine besteforeldre hadde de gjøkur, og vi kunne sitte i timevis for å se gjøken komme ut og gale!

Gratulerer med awardene, Lene. De er vel fortjent, for her hos deg er det en nytelse å komme inn. Du skriver så "levende", har flott musikk, og så skriver du så flott til oss i våre blogger.

Tid det er noe vi får tildelt akuratt likt av alle sammen, men det gjelder å få noe fornuftig ut av den hver dag!
Ha en fin kveld videre.
Klem herfra.

Lille Maison sa...

For en nydelig klokke, heldig du som alltid har en ekstra time da... ;) Jeg har også en tikkende klokke i stua, men den er ny da, så det er litt juks :) Ha en fin helg! Synnøve :) (Deilige saker i innlegget under her, fikk plutselig et veldig søtsug...?? Elsker sånne risboller...!)

Anna Lisa sa...

For eit koselig innlegg å lese...du er flink!! Vegguret er nydelig. Eg ønsker meg eit slikt eit en gang....Håper eg finner det rette. Mine foreldre har arva eit slikt fra mine besteforeldre og det gir meg nydelige barndomsminner.. Nå reiser eg ein tur og besøker dei på Island. Ha ein flott helg og fine dagar framover. Klem

Aalerud Stall sa...

Hei! Gratulerer med awardene; de er velfortjente :-) Jeg er bare innom bloggverdenen en liten tur, for formen er dårlig, men vil bare takke for koselig kommentar på min blogg! Morsomt at du kjente deg igjen i "papirmølla"... Ditt tema i dag, nemlig tid, er noe jeg filosoferer mye over hvis jeg er syk. Tiden går utrolig sakte når man er sengeliggende og jeg føler meg så utenfor verden og livet ellers. I dag har jeg tenkt mye på hvordan faren min må ha hatt det i de 9 lange månedene hvor han mer eller mindre har vært lenket til senga. Jeg lurer på hvor han henter kreftene fra? Ønsker deg en God Natt! Klem fra Britt :-)

Pernille's ting og tang sa...

Hi hi, ja jeg fikk baket litt til slutt;) I morgen tidlig må jeg ta meg selv i nakken, hvis det skal bli fest på lørdag!! Gu som jeg gleder meg!!
Ja Gizmoen fikk jaggu kjørt seg;) Men det var ingen fare med han. Bare litt skremt, men hundene var egentlig snille. De bare jaktet litt;)Tror ikke at han likte det noe særlig. Hi hi.
Jeg er sikker på at den puffen til Molly er hærlig og at hun ligger som en dronning der blandt deilige puter!!!!! Hun er sikkert veloppdragen også:) Sukk;) Hi hi, Lucky hadde sikkert prøvd å ta livet av putene;)
Det er nok ikke den sofaen vi mennesker bruker som hundene leker i. Hi hi hi, Lucky er så bortskjemt at han har en helt identisk sofa som oss. Så der får han gjøre som han vil. Men om kveldene sniker han seg inn i vår sofa og er bare så god:)
Men vi har planer om at han ikke skal i vår!!! Men så var det Gizmoen da! Vi kan jo ikke gjøre forskjell på dem og Gizmo bare MÅ ligge der vi sitter. Akk ja, planer og planer. Hi hi hi.
No skal jeg krype til sengs med en god bok:)
Ha en hærlig natt og ha en skikkelig trivelig og spennende dag i morgen:)

HildeS. sa...

Gratulera med utmerkelsane, dei er velfortent:)
Du har ein flott og koseleg blogg som det alltid er like kjekt å besøke.
Klokka di var veldig fin, og så rart at ho konsekvent går 1 time for seint,hehe:)
Nydeleg sang du har på spelaren, akkurat nå:)
Ha ein fin fredag.

Hulda sa...

Som alltid et koselig og innholdsrikt innlegg fra deg! Et innlegg til ettertanke, tida går ikke, den kommer, er det et ordtak som sier. Det er jo noe i det, hvis man ser sånn på det da.. Flotte bilder og koselige awards. :) Sukkersøte bilder under her også. ;)

Bara Gry sa...

Goddag, kjäre,kjäre Lene!! Hvordan har du det idag? Er det jobb, studier, barnebarn eller kanskje allt idag? Du pleier å ha mange jern i ilden, så jeg satser på at du har mye å gjöre ;-)

Her har det värt studiedag idag, så alle tre barna har värt hjemme, selv lille dagisgutten. Må passe på å få ta seg litt fri. Til hösten begynner han på skolen og da er det mer alvor, stakkarn.

Vi lå litt lengre i morges, så vi har ikke kommet lengre enn til lunchen enda. Så mette og gode skal vi ta litt kaffe, ha,ha... i alle fall jeg! Barna ser litt på tv og slapper av etter maten. Eldsteman er på hockeytrening og etterpå skal vi til svigers og få mat og masse godt! I morra skal vi väre hele dagen på turnkonkurranse, der dattera konkurrerer i matte, fristående og hopp. Det er heldag, men heldigvis ikke så veldig langt å kjöre- bare 6-7 mil en vei. Eldsteman skal på hockeykamp 10-12 mil herfra i morra, så farfar skal kjöre han. Det er så ofte vi er avgårde på kamp, og sjelden det er turnkonkurranser, så vi bestemte oss for å dra på det begge to (jeg og maken) den her gangen.

Ja, nå skravler jeg meg bort- som vanlig- men det var så lenge siden jeg snakka med deg, syns jeg :-)

Ha en fin kveld og kos deg med mann og familie!
Klem Gry

NinaS sa...

Du skulle vel ikke ha muligheten til å kopiere artikkelen fra Stavnager Aftenblad og sende den til meg???
samuelsenustad@hotmail.com

Håper du får en fin helg!
Klem

EVA AGNES sa...

Det var det roligaste jag har hört på länge, att jag fugurerar med min blog i en norsk tidning.Oj!Oj!
Så härligt. Nu har du glatt mig för resten av helgen och kanske nästa vecka också.
Tack goa Lene för att du berättade det.
Nu ska jag försöka kika in på deras websida och se om jag kan finna något.
Ha t skönt i helgen
Lyckokramar från Eva Agnes :-))))

GAWO sa...

Akkurat nå hadde jeg litt tid til overs og sitter her og koser meg med bloggen. Da var det ekstra hyggelig og besøke deg og finne Awarden jeg laget her. Du har en fin blogg og jeg liker å stikke innom og hilse på.
Ønsker deg god helg.

EVA AGNES sa...

Hej igen Lene!
Nu har jag läst om dig och mig och de andra flickorna i Stavanger Aftenpost.
Det var väl din sängkammare?!
Kramar igen
Eva Agnes

Karoline sa...

jeg tar meg tid...må inn til bloggene, det er jo det det handler om- ta tid. for i dag har kanskej tiden tatt oss litt....;)
flott innlegg!!!
ha en strålende helg!!!!
klem