tirsdag 29. januar 2008

Änglar...

...finns dom? Selv etter at julen har dratt sin kos?

Joda. Iallefall hjemme hos meg. Jeg tok med meg kameraet på englejakt - og fant mange.

Y

Se på denne lille rampen med brukket vinge. Minstejenta i gjengen under.

Disse har tilhørt min kjære farmor. De var også med henne på sykehjemmet den siste tiden hun levde. Mor, som jeg kalte henne, var en engel selv. En engel med masse humor, og det synes jeg disse illustrerer så godt. Jeg lurer på hva de pønsker på?

Y

Søte, små, uskyldige tutelutter kan vel ikke tilhøre andre enn...

...en som sover og ikke synder...

Y


Denne kransen hang jeg opprinnelig opp som julepynt, men jeg har altså ikke hjerte til å ta den ned.


Med litt roser ble den jo vårlig og fin. Kanskje jeg pynter den med egg til påske..?

Y

Ikke alle engler spiller harpe.




De tre siste bildene er fra soverommet.


Jeg vet at om jeg leter, finner jeg flere engler. Jeg tror jammen det finns mange flere enn vi aner - både med og uten vinger. Veldig mange av dem har iallefall vært innom her og lagt igjen kjempekoselige hilsener. Jeg blir jo så glad - tusen takk skal dere ha!

Som en fin liten avslutning har jeg lånt et sitat fra Garden Angel`s blogg:

Good friends are like angels, you don't have to see them to know they are there...

Ha en fin kveld!

***

lørdag 26. januar 2008

Discokula...

..fra åttitallet har fått sin renessanse. Synes den gjør seg aldeles godt dingelende ned fra taket i tusen biter.

Den henger der til ære for morgendagens jubilant. Neida, skal ikke fortelle hvem det er, bortsett fra at hun er denne frøknas navnesøster, og har en mann som er myyye snillere og flottere enn Mr. Nelson (skal heller ikke hinte videre til blogglinkene mine - neeeeida...).

Bloggdamen som jubilerer (fyller forøvrig 18 - endelig gammel nok til å gå på byen med sin datter), vil nok ha et langt mere fargerikt festbord enn spisestuebordet mitt. Hun planlegger nemlig skikkelig 80-tallskallas! Ohhh, eia var man der!

Smyger bare inn denne stolen, som vi har to av og er så glade i, før jeg overrekker tullipanbuketten til deg, fru P. (Har ikke røpet for mye her, vel, hihi...?).


Gratulerer såå mye med dagen i morgen, kjære P. - du er virkelig ei festlig og flott dame som sprer mye glede på bloggen!!!

Jeg vil bare fortelle at jeg aldri har vært på 80-tallsparty, men jeg lot som om jeg skulle nettopp det en gang. Var invittert i gebursdag til ei ungdomsvenninde fra 80-tallet. Dette var på midten av 90-tallet, og vi hadde ikke sett hverandre på mange år. Jeg tupperte håret, fant frem noen svære, rosa øreringer. Jeg tok på meg skjorte med en rosa kanin, danderte med rosa slips, rosa perler, belte og støveletter. Knall rosa lebestift og neglelakk hører med når man skal feire gamle venninder. I det hele tatt, skikkelig 80-tallsberte.

Da jeg ankom festen, hørte jeg musikk og moro fra leiligheten - ingen som fikk med seg at jeg plinga på, så jeg gikk inn. Da jeg kom inn i stua ble det helt tyst. Ingen sa et ord - bare stirret måpende på min tåpelige rosa kaninskjorte og mitt tupperte hår. Min venninde var ikke å se. Oj... Feil fest? Bodde hun kanskje ikke her?

Rungende latter letter pinelig stilhet idet min venninde dukker opp i døra og får øye på meg. Resten av den måpende gjengen forstår at min habitt bare er en spøk, og ler med. Aldri før har jeg blitt kjent med en så stor gjeng fremmedfolk på kortere tid.

Sjakktrekk med 80-tallshabitt - og så tror jeg kanskje presangen min gjorde resten av susen. I invittasjonen sto det nemlig at gaven ikke fikk koste mer enn enn tier - så jeg gikk til bakeren og fikk daggamle kneip som jeg hula ut og pynta med melis, seigmenn og stjerner. Supre tøfler - og jubilanten gikk faktisk disse noen smuler i filler i løpet av kvelden. Tenker fru P. har litt penere fottøy når hun skal feire sin store dag, hehe.


Foto: Thalias sjelerom

Selv har jeg fått en knallfin presang - eller premie. Jeg elsker Thalias bilder - og så var jeg så utrolig heldig å vinne dette nydelige korset på bloggen hennes - og det bare ved å legge igjen kommentar!!! Ååå, så mange flotte og herlige damer jeg har blitt kjent med i denne bloggverdenen. Tusen takk til Thalia - og til dere alle! Jeg stortrives i deres selskap!

Ha en superfin lørdagskveld, og en fortsatt god helg!

***

onsdag 23. januar 2008

Iblandt...

...finnes dager hvor det meste går på tverke. Jeg hadde en sånn dag forrigje torsdag. Ikke skal jeg dvele ved den - og heller ikke utdype - sier bare som så at mor hveste etterhvert. Men mot slutten av en sånn dag har jeg det igrunnen ganske bra. Jeg tenker: Jess - overlevde - og sannsynligvis er det leeeenge igjen til neste!

På en god dag tar ikke den minste spisestueskjenken seg så aller værst ut. Likevel blir jeg aldri helt enig med meg selv i hva som skal stå oppå her. Enten blir det for stort, eller for lite, for høyt, eller for lavt - her er stadige utskiftninger.

Noe mangler, og kronen på verket har latt vente på seg...


Den lille skjenken er plassert mot en smal, naken murvegg, og jeg har lenge fundert på hva i all verden som skal opp på veggen her.

Jeg falt pladask for dette gamle bildet, og var sikker på det skulle bli suksess. Men nei - bildet kommer mye bedre til sin rett en helt annen plass.

I motsetning til torsdagen, ble søndagen en aldeles herlig dag. Og jeg tenker - kanskje det er derfor disse "pytondagene" smyger seg inn en gang i blandt - jeg tror man setter ekstra stor pris på alt som er godt - om man også har hatt litt motbør og ikke tar ting forgitt.

Som sagt - søndagen var herlig - blandt annet med deilig tur og perlemorsskyer (innlegget nedenunder). Men jeg ble også jublende glad over premien jeg vant hos Mollys Heaven (jommen ei grepa dame!)! Så sent som dagen i forveien hadde jeg vært innom nettbutikken, og forelsket meg i denne:


Foto: Mollys Heaven
Den, - tenkte jeg - den må jo være super over lilleskjenken! Premien er bestilt og Molly får den inn på lager i februar. Jeg er kjempespent på om "this is it" - den som blogger får se.

Tusen takk, vakre fruer og frøkner, for kjempetrivelige kommentarer på himmelbildene. Hadde søren meg vært topp og hatt dere med på den turen, hele gjengen. Så neste gang...

Måtte dagen bli superfin for dere alle - og smask litt ekstra på noen dere er glad i!
*

PST.... Fant ut at en tur innom herlige Thalia kan være lønnsom.


***

søndag 20. januar 2008

Nydelige...

...søndagen var helt perfekt for en tur langs Drammenselva.

Nåja... Det var glatt som fy, så hvor i huleste er broddene når mor trenger dem???

Vi "skøytet" oss da framover på et vis, med lårhalsen som innsats - men jeg skal si det var verdt strevet! For se bare hvordan himmelen etterhvert tonet fram! Jeg skal ikke skravle så fælt i kveld, men lar bildene tale for seg:

Jeg har absolutt ingen sjangs til å gjenskape virkeligheten like fantastisk som den var - det er noe av det vakreste jeg har sett!!

En riktig så fin uke til ende - og en minst like fin en i gryinga ønskes dere alle!

Nattinatt!

***

lørdag 19. januar 2008

Lørdagslunchen...


...er servert, og dere er invittert - de aller triveligste gjester å ha på besøk!! Jeg synes det er koseligst i verden at så mange gir uttrykk for å trives. Det er gjensidig, og jeg trasker ned bloggene deres igjen og koser meg stort! Forsyner meg av både supre ideer og andre godbiter dere legger ut - fine tanker, nydelige bilder, og mang en herlig latter!



Hehe - jeg ser at rundstykkene plutselig ble miniatyr, men det er altså et optisk bedrag. Etagefatet er faktisk gedigent...

Jeg har virkelig fått kjørt inn Kenwooden etter at jeg gjorde dette kuppet. Tenker jeg venter til etter maten med å fortelle hvorfor jeg en gang for mange år siden gikk over til kun hjemmebakt....



Før maten må jeg spørre om noen vet om forhandlere for dette blomstrete serviset i Norge? Jeg fikk med meg seks asjetter under et opphørssalg for etpar år siden, men har blitt så glad i dem og ønsker meg flere.


Kjempefint å kombinere med Edmeserviset, men det hadde jo vært koselig å ha tekoppene i Cheri Blum til forandring. Har alltid vært glad i å mixe og matche.



Dette urtekrydderet fra helsekosten er utrolig godt. Passer glimrende til eggeretter, men jeg synes også det er nydelig til tomat. Mmmmm... Smak.



Like før jul var jeg innom Mols og forelsket meg i denne tekannen. Jeg fortalte ingen om mitt lille svermeri, men min mor imponerte stort ved å snike den inn under treet til meg. Jeg ble sååå glad, hun kjenner meg visst, hun!



Mens jeg sitter her og drikker teen min, skal jeg fortelle hvorfor jeg i mange år ikke spiste kjøpt bakverk. Sarte sjeler bes hoppe over historien, og gå rett på sjokoladen nedenunder.


Det var tentamen, siste året på ungdomsskolen, og jeg tok opp nista mi. Deilig, hadde gjort meg ekstra flid med velsmakende pålegg for bare å kunne nyte, og koble av et øyeblikk fra heldagsprøven. Da halve første skiva var unnagjort, smalt det - og det gjorde fryktelig vondt. Jeg hadde tygd på noe hardt, og spyttet ut. Det var en tann!!! Jeg fikk skjelvinger og svettetokter om en annen. For hva kunne vel være verre for en tenåring, enn å miste en tann?? Jo, en ting kunne være verre - å IKKE miste en tann..!! Jeg hadde opptil flere runders opptelling i egen tanngard - men tannen var altså ikke min.... Grøss og gru!!!

Det tok mange år før jeg spiste kjøpt bakverk igjen, men hjemmebakt smaker jo aller best, da.


Jeg synes andre får passe på sine tenner, så passer jeg på mine, hehe. I dag skjeier ihvertfall jeg ut med sjokolade. Værsogod - forsyn dere - og riktig god helg alle sammen!!!

***